Yeni Başhekim; Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu

Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, elbirliği ile hastaneyi çok daha iyi yerlere taşıyacaklarını söylerken; kurucu başhekim Dr. M. Nedim Şerefoğlu da, Mehmet Bekerecioğlu’nun atanmasından mutlu olduğunu dile getirdi…

 

Kahramanmaraş’ta açılışı geçen aylarda yapılan ve Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin de bünyesine katıldığı Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimliğine Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu atandı.

Kahramanmaraş kamuoyunun uzun süredir beklediği atama yapıldı. Kahramanmaraş Yenişehir Devlet Hastanesi’nin ek binası olarak yapılan, ancak daha sonra tüm hastaneleri bünyesine alarak adına şehir hastanesi denilen kurumun başhekimliğine Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu getirildi. Hastanenin kurucu başhekimliği için görevlendirilen ve bu görevi de başarı ile yürüten Opr. Dr. Mahmut Nedim Şerefoğlu, yeni başhekim Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu’nun bu göreve getirilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Şerefoğlu, “Mehmet Bey adına çok sevindim. Bu bayrağı daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum. Bundan hiç şüphem yok. Kahramanmaraş’ı tanıyan birisidir. Başka isimler de geçiyordu bu görev için ama, Mehmet Bekerecioğlu’nun olması beni çok sevindirdi, mutlu etti. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Bu arada, atama tebligatını alan ve dün göreve başlayan Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu da, Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, üniversitedeki görevinden sonra farklı bir göreve getirilmenin heyecanını yaşadığını kaydederek, “Kahramanmaraş güzel şeyleri hak ediyor. Bu hastaneyi daha ileriye götürmek için çalışacağım. Şehir Hastanemizi güzel yapmışlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyor. Bu bir ekip işidir. İnşallah el birliği ile daha güzel şeyleri başaracağız” diye konuştu.

BEKERECİ KİMDİR?

1963’de Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve orta öğretimini memleketinde tamamladı. 1980 yılında Kahramanmaraş Lisesi’nden mezun oldu. 1988’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1995’te Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde plastik cerrahi uzmanı oldu. 1995-1999 Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı’nı kurdu. 1999-2011 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde Plastik Cerrahi Bölümünün kurulmasında görev aldı. 2011-2012 Haziran arasında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği yaptı. Bekerecioğlu, bu görevini yürütürken Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Başkanlığı Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi olarak atandı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri