Aras Kargo, 8 yıllık süre içerisinde yaklaşık 6 bin ton karbon salımını engellemeyi hedefliyor.
Şirket açıklamasına göre, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak isteyen Aras Kargo, çevre dostu ürünler ve doğaya saygılı iş süreçleri geliştirmek amacıyla tüm çalışanlarıyla var gücüyle çalışıyor.
Karbon ayak izini azaltabilmek için 2011'de Türkiye'nin "en büyük" yüzde 100 elektrikli araç filosunu kuran ve mevcut araçlarını gençleştiren Aras Kargo, 8 yılın sonunda 5 bin 787 ton karbon salımına engel olacak. Aras Kargo, bu sayede yaklaşık 18 bin yeni ağacın doğada oluşturacağı faydayı yaratacak.
Aras Kargo'nun 2014 yılında doğayı koruma vizyonu doğrultusunda oluşturduğu "Doğa Dostu Araslar" platformu, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ile birçok ortak çalışmaya imza atıyor. 3 yıl önce başlayan iş birliği kapsamında Doğa Dostu Araslar, 2016 yılında İstanbul Kınalıada, Samsun Atakent, İzmir Çiğli ve Fethiye kıyılarında 500 kilograma yakın atığın denizlere karışmasını engelledi.
Toplanılan 233 kilogram cam ile 23,3 litre yakıt, 145 kilogram plastik ile 3 bin 480 kwh enerji, 58 kilogram metal ile 75,4 kilogram ham madde ve 38 kilogram kağıt ile 950 litre su tasarrufu sağlandı. 2017'nin ilk kıyı temizliği de önceki günlerde Büyükada'da gerçekleştirildi ve 100 kilogram atık toplandı. Bunun yanı sıra 2015 yılında yaş aralığı 8-12 olan 52 "minik Aras", TURMEPA'nın Nakkaştepe'deki merkezinde bulunan Sualtı Atık Sergisi'ni gezip Eğitim Atölyesi'nde deniz ve çevre koruma eğitimi aldı.
Aras Kargo, doğa mirasına sahip çıkmak için Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) iş birliğiyle hayata geçirdiği Yeşile Hayat Hayata Yeşil projesiyle Sivas Divriği, Elazığ Sivrice, İzmir Seferihisar ve İstanbul Kemerburgaz'da 5 yıl içerisinde bölge topografyasına uygun yaklaşık 140 bin ağaç dikti.
Transfer merkezlerinde kullandığı LED aydınlatma ve fotosel sistemleri sayesinde ise yüzde 25 enerji tasarrufu sağlayan Aras Kargo, ayrıca doğada yüzde 100 çözünürlüğü olan malzemeler kullanarak yeşil bir yaşam için büyük gayret gösteriyor.