Kahramanmaraş, YÖREX Fuarı’nda Yöresel Lezzetleriyle Parladı!

Antalya’da düzenlenen 13. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bugün kapılarını ziyaretçilere açtı.

Anadolu’nun dört bir yanından gelen yüzlerce yöresel ürün, 5 gün boyunca ANFAŞ Fuar Merkezi’nde sergilenecek.

Bu yılki fuarda Kahramanmaraş, coğrafi işaret tescili almış yöresel ürünleriyle ön plana çıktı. Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, kentin sembolü haline gelen ve Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili kazanan Maraş Tarhanası ile ödüllendirildi. Narlı’ya takdim edilen plaket, fuarda Kahramanmaraş’ın yöresel ürünlerine olan yoğun ilginin bir göstergesi oldu.

Maraş Tarhanası, yaz aylarında üretilip dört mevsim tüketilebilen özelliğiyle dikkat çekiyor. "Firik", "çerezlik cips" ve "çorbalık" gibi çeşitleriyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Yoğurt, buğday, kekik ve tuzdan oluşan özel içeriğiyle, besleyici ve organik bir yapıya sahip olan bu ürün, hem doyurucu özelliği hem de lezzetiyle her kesimin beğenisini kazanıyor. Tarhana, çayın yanında ya da günlük yaşamda sıkça tercih edilen bir gıda olarak öne çıkıyor.

Kahramanmaraş Tarhanası, AB’den coğrafi işaret tescili alan kentin ikinci ürünü olarak önemli bir başarıya imza attı. Bu başarıda büyük katkıları bulunan Kahramanmaraş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Kahramanmaraş’a olan sevgisiyle tanınan Mustafa Narlı, “Ben bu şehre aşık biriyim, bu şehrin her değeri benim için ayrı bir güzellik taşır. Hep birlikte şehrimizin değerlerine sahip çıkarak onları dünyaya tanıtmak bizim görevimizdir,” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri