Üretim aşamasına yeni kriterler getirilen dondurmada, meyve oranı en az yüzde 15 olacak. Ayrıca dondurma içinde bulunan fındık, fıstık oranı ise en az yüzde 5 olacak şekilde üretilecek. 1 Ocak 2024’te yürürlüğe giren bu uygulama ile dondurmada kalite artacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Resmi Gazete'de Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre, dondurmanın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi için yeni kurallar belirlendi.
MEYVE ORANI YÜZDE 15 OLACAK
Meyveli dondurmada meyve ve sebze oranının kütlece en az yüzde 15 olmasına kara verildi.
FINDIK, FISTIK, BADEM EN AZ YÜZDE 5 OLACAK
İçerisine fındık, fıstık, ceviz, Antep fıstığı ve badem katılarak üretilen dondurmalarda, toplam çeşni oranının kütlece en az yüzde 5'e ulaşacak.