Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şubesi Başkanı İşadamı Ali Cilve, derneğin üye sayısının 30’un altına inmesi sebebiyle temsilciliğe düştüğünü ve bundan da büyük üzüntü duyduğunu söyledi.
Ülkenin ve özellikle yatırımcıları yakından ilgilendiren önemli bir sivil toplum kuruluşu. 1990 yılında kurulmuş ve Anadolu’ya yayılmış. İstanbul’da, TÜSİAD adıyla bir zenginler kulübü var. Hükümet üzerinde çok etkili olmuş, istedikleri bakanı değiştirecek kadar güç sahibi olmuş, ekonomiye ve hükümete yön vermişlerdir. İsterseniz bu açıklamaların devamını Ali Cilve’den dinleyelim; “Aslında ekonomiden ziyade siyasete bulaşmış bir gurup. Bunu bilen, fark eden akil insanlar, 1990’lı yıllarda MÜSİAD’ı kurdular. 1992-93’ü takiben Anadolu’da şubeler, temsilcilikler açıldı. Bu şu demekti; ‘Ey insanlar, sizler Anadolu’da bir şeyler üretiyorsunuz, 1 lira kazançla getirip İstanbul’daki tüccara veriyorsunuz, 100 lira karla satıyor, sizin sırtınızdan para kazanıyor. Oysa siz işçisiniz, gelin kendi işinizin patronu olun!’ Siz bir değersiniz, üretiyorsunuz, kendinizin farkına varın!’ Nitekim; ‘Anadolu kaplanları’ sloganıyla yola çıkıldı. Anadolu’daki yatırımcılar Müsiad sayesinde kendilerine geldiler. 1993 yılında, rahmetli İsmet Karaokur hocam, bizleri Müsiad’a davet etti, ben 81. üye olarak kaydımı yaptırmış oldum. Hatta Karaokur hocam beni derneğe çağırdığında, ‘Ali Cilve de üyemiz olacak’ dediğinde, ‘bunun burada ne işi var’ anlamında herkesin müstehzi bakışları ile karşılaştım. Daha sonra, 28 Şubat’ta üye sayımız azaldı. Herkes behresini gösterdi, en küçük hadise karşısında çoğu çark etti ve gemiyi terk etti” dedi.
MÜSİAD’I İBADETHANE GİBİ GÖRDÜM!
Bu iddialı sözlere yine Ali Cilve’ye ait. “Bütün benliğimle, maddi-manevi gücümle hizmet ettim. Genel merkez dâhil, herkes bunu bilir, takdir eder. Daha sonraki yıllarda, gitgide performans düşüklüğü yaşandı, üye sayımız her geçen gün erimeye başladı. Acaba bizden mi kaynaklanıyor diye düşündük, başkanları değiştirdik, olmadı. Anladık ki, Kahramanmaraş’ta her şeyde olduğu gibi bunda da bir rehavet vardı. Ne toplantıya gelen oldu, ne de aidatlarını ödeyen çıktı. 100 liralık aidatı verirken dahi elleri titreyenler oldu. ‘Veremeyiz’ dediler. Sürekli kendi cebimden harcadım, helali hoş olsun! Bundan yüksünmedim, bundan sonra da seve seve harcarım” diye konuştu ve Müsiad’ı bir ibadethane gibi gördüğünü belirtti.
MARAŞ’IN MÜSİAD’A İHTİYACI VAR!
Cilve devam ederek; “Şehrimizde sanayici ve işadamlarının da üyesi olduğu KASİAD, TSO, KALİDA gibi sivil toplum kuruluşları var. Bunlar şehrimize ait plan-projelerini hükümete verir, paylaşırlarken, bunu Müsiad aracılığı ile yapsınlar. Aldıkları kararı da Müsiad’tan geçirsinler. Çünkü Müsiad, devlette, hükümette çok büyük güvenceler sağladı. Ticaretleri, muameleleri dürüsttür, yalan söylemezler. Sözünü ettiğim sivil toplum kuruluşları, aldıkları kararı Müsiad kanalı ile ilgili yerlerine ulaştırırsa, hem hız kazanır, hem de amacına ulaşmada büyük etken olur” dedi ve son olarak da Müsiad’ın Kahramanmaraş’a değil, Kahramanmaraş’ın Müsiad’a ihtiyacı olduğunu sözlerine eklemeden yapamadı.