Uluslararası Tekstil Makinaları Fuarı açıldı

Karaküçük: Türkiye’nin ilk 10 ekonomisi içerisinde yer almayı hedefleyen Kahramanmaraş, tekstil sektöründe ihtisaslaşma sağlayarak sanayi üretimi konusunda örnek bir model oluşturmuştur.

Karaküçük: Türkiye’nin ilk 10 ekonomisi içerisinde yer almayı hedefleyen Kahramanmaraş, tekstil sektöründe ihtisaslaşma sağlayarak sanayi üretimi konusunda örnek bir model oluşturmuştur.

  KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş’ta birincisi düzenlenen Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı, törenle açıldı. 22 ülkeden 250 firmanın katıldığı fuar, 4 gün boyunca açık kalacak. 

  Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni; Kahramanmaraş Vali Vekili Erkan Bulgan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük'ün açılış konuşmalarıyla başladı.

  Törende konuşan Kahramanmaraş Vali Vekili Erkan Bulgan, il genelinde iş adamları tarafından yapılan yatırımları takdirle karşıladıklarını ifade ederek, “Köklü bir tarihe, muhteşem bir tabiata, zengin, doğal kaynaklarına, birikimli iş gücüne ve cesur işadamlarına sahip bir şehir olarak Kahramanmaraş, iki gündür çok güzel faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. Tekstilde üretilen son model makineler burada tanıtılacak. Her sektörde olduğu gibi tekstilde de çağı yakalamak, inovasyon gelişmelerini takip etmek adına bu tür girişimler çok olumlu ve bunları valilik olarak da teşvik ediyoruz” dedi.

  Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, pamuk üretiminde Kahramanmaraş’ın önemli ilerlemeler kaydettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

  “Sanayileşme öyküsü gerçekten herkesin öğrenmesi, okuması ve takip etmesi gereken bir konudur. Çünkü bu şehrin müteşebbisleri çok zor zamanda bu temelleri atmışlar, kıt imkanlarla bu yola çıkmışlar. Çok sağlam atılan bu temeller bugün çok güçlü binalara temel teşkil etmektedir. Pamuk üretimiyle başlayan bu öykü, bugünlerde dünyanın en büyük üretim tesislerine dönüşmüş, en kaliteli pamuk ipliğini üreten en donanımlı boyahanelere dönüşmüş ve bugün dünyanın dört bir tarafına insanların kullanımına hazır son nihai ürünler üretilmektedir.”

  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük ise, yurt genelinde tekstil alanında yapılan yatırımlarının yüzde 15’inin Kahramanmaraş’ta değerlendirildiğini belirterek, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Şahsım adına hepinizi saygıyla selamlıyor; tekstil konusunda dünyada sayılı üretim merkezleri arasında bulunan Kahramanmaraş’ta düzenlediğimiz Tekstil Makineleri Fuarımıza hoş geldiniz diyorum.

Bir milyonu aşkın nüfusu, 2 milyar doları geçen dış ticaret hacmi, 5 milyar dolar sanayi üretimi, 1 milyar dolar tarımsal üretimi, 4 milyar dolar kredi hacmi, 5 milyar dolar reel sektör yatırımı ile Türkiye’nin ilk 10 ekonomisi içerisinde yer almayı hedefleyen Kahramanmaraş, tekstil sektöründe ihtisaslaşma sağlayarak sanayi üretimi konusunda örnek bir model oluşturmuştur.

Türkiye’de 1980 yılından buyana yapılan tekstil yatırımlarının yaklaşık %15’ini tek başına gerçekleştiren Kahramanmaraş, 270 tesiste 50.000 kişilik istihdam ordusu ile Türkiye ipliğinin %35’ini, kumaşın %10’unu karşılamakta, 26 milyar dolar Türkiye tekstil ihraç ürünlerinin önemli bir bölümü Kahramanmaraş’ta üretilmektedir.     

Çalışmalarına devam ettiğimiz; 5320 dönüm Tekstil İhtisas OSB bu vizyon çerçevesinde; Kahramanmaraş tekstil sektörünün çok daha büyük bir kapasiteye erişmesini ve üretimin ve üretim çeşitliliğinin katlanarak artmasını sağlayacaktır.

Değerli konuklar, kıymetli basın mensupları; Türkiye, üretimini artırmak, ihracatta nitelikli yükselişi sağlamak ve dünyanın en büyük 10 üretici ve ihracatçısı arasında olmak zorundadır. Bunu da ancak yatırım, istihdam ve üretim konusunda var gücüyle çalışan, krizlere rağmen büyümesini devam ettiren Türk sanayicisine dolayısıyla Türk işçisi, Türk emeği, Türk sermayesi ve Türk ürünlerine destek olarak sağlayabiliriz.

Bugün açılışını yapmakta olduğumuz; Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı Avrupa’dan Çin’e, Amerika’dan Tayvan’a yüzlerce tekstil makinesi üreticisinin katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Bu dev organizasyonla, sektörün dünya devlerini burada ağırlamak bizi hem cesaretlendirmekte hem de tekstil sektöründe daha başarılı yatırımlara imza atmamız adına bizleri teşvik etmektedir.

Kahramanmaraş bundan sonra; üretim için sergilediği performansı, Ar-Ge, moda tasarımları, fuar, sempozyum ve kongre gibi organizasyonlar konusunda da gösterecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Fuarımızın Kahramanmaraş’ın tekstil serüveni ve moda yolculuğuna yeni bir heyecan getirmesini diliyor, fuar alanını tahsis ederek destek veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Odamız koordinasyonunda fuarı organize eden ECR Fuarcılığa teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

  Yapılan konuşmaların ardından Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı’nın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

  Açılış töreni; davetiler tarafından fuarda yer alan makinelerini tek tek inceleyerek, görevlilerden bilgi almasıyla sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri