Ünlü bankalardan deprem bölgesine milyonlarca dolarlık kaynak!

Yapı Kredi, deprem bölgesine destek olmak amacıyla Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile 80 milyon dolar tutarında finansman anlaşması imzaladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin yaralarını sarabilmek için ilk günden itibaren tüm gücüyle çalışan Yapı Kredi, bölgede sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak adına da çalışmaya devam ediyor.

Banka, yılın ilk yarısında deprem felaketinden etkilenen illerdeki müşterilerinin dış ticaret finansmanında kullanılması adına imzaladığı 580 milyon dolarlık ilk sosyal sendikasyon kredisine ek olarak Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta Müşteri İletişim Merkezi ekiplerini oluşturmuş ve dünyanın her yerinden çağrı almaya başlamıştı.

Afet bölgesi için ihtiyaçlar doğrultusunda desteklerine devam eden Yapı Kredi, Cumhuriyetin 100. yılına ithaf ettiği Yarınlara Kartopu projesinin başlangıcını da yine deprem bölgesindeki çocuklar ile gerçekleştirdi.

Deprem bölgesi için sağladığı finansman çeşitlerini artırmak için çalışan Yapı Kredi'nin, IFC ile imzaladığı anlaşma kapsamında sağlanan 80 milyon dolarlık kaynak, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesinin kalkındırılması ve bölgede hayatın normale dönmesinin hızlandırılması adına kullanılacak. Banka, gelecek dönemde de deprem bölgesinde yaraları sarmak için var gücüyle çalışmaya devam edecek.

DenizBank, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bireyleri ve bölgede tarım sektörünün gelişimini desteklemek üzere 118 milyon dolarlık kaynak temin etti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Fransız Kalkınma Ajansı iştiraki Proparco ve Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu'ndan (EFSE) temin edilen finansman, tarımsal iş gücünün bölgede kalarak üretime devam etmesi ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi hedefiyle kullanılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DenizBank Hazine, Finansal Kurumlar ve Yatırım Grubu Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Komitesi Üyesi Bora Böcügöz, tarım sektörünü ülke geleceği açısından 20 yılı aşkın süredir sahiplendiklerini belirterek, küçük ölçekli çiftçilere bizzat köylerinde ve tarlalarında finansman sağladıklarını anlattı.

Türkiye'deki tarım arazilerinin ve bitkisel üretimin önemli bir kısmının bulunduğu deprem bölgesinde, yaşanan büyük yıkım sonrası üretimin devam etmesi için IFC, Proparco ve EFSE ile güçlerini birleştirdiklerini kaydeden Böcügöz, sağladıkları finansmanın tarımla uğraşan depremzedelerin yeniden hayata dönmelerine ve ekonomik olarak güçlenmelerine katkıda bulunacağını bildirdi.

 "İLK ANDAN İTİBAREN BİREYSEL MÜŞTERİLERİMİZİN DE YANINDAYIZ"

Bora Böcügöz, aynı zamanda bireysel müşterilere yönelik finansman desteğiyle depremin ilk anlarından itibaren olduğu gibi onların yanında durmaya devam ettiklerini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Banka olarak mayıs ayında yurt dışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon işlemimiz kapsamında temin ettiğimiz kaynakların önemli bir kısmını deprem bölgesinde yerleşik müşterilerimize aktardık. Ardından eylül ayında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile depremden doğrudan etkilenen bireylere ve işletmelere kredi sağladık. Şimdi de IFC, Proparco ve EFSE'den temin ettiğimiz bu finansman ile deprem bölgesinin kalkınması için yurt dışından edindiğimiz kaynakları 330 milyon dolara çıkararak ülkemizin en bereketli topraklarının bulunduğu afet bölgesinde hem tarımın geleceği hem de insanlarımızın yaşam koşullarının iyileşmesi için elimizi taşın altına koymaya devam ediyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri