Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mikro kredi kullanan kadınlar, Demokrasi Meydanı’nda açılan kermeste kendi yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri sergileyerek satışa sundular.
Mikro Kredi Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan, stantları tek tek gezerek mikrokredi kullanan vatandaşları yaptıkları işler hakkında bilgiler verdi. İş hayatına mikrokredi ile atılan kadınlar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a ve Mikrokredi Bölge Sorumlusu Mustafa Pehlivan’a çok çok teşekkür ettiler.
11 yıldır Kahramanmaraş ve ilçelerinde yürüttükleri çalışmalar ile 97 milyon tl destek sağladıklarını söyleyerek, Mikrokredi ile yaklaşık 2000 kişiye iş istihdamı sağlandığını belirten Mustafa Pehlivan, mikrokredi hakkında açıklamalarda bulundu.
Mustafa Pehlivan Mikrokredi ile hayata tutunan iş hayatında kendilerine yer bulan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel olarak düzenledikleri kermes hakkında şu şekilde konuştu;
‘’8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle düzenlediğimiz Mikrokredi kermesini açmış bulunmaktayız. Mikrokredi’den kredi kullanan mikro girişimcilerimiz aldıkları kredilerle çok çeşitli işler yapmaktadırlar. Bugün ki kermesimizde de bu çeşitli işlerin hepsini görme imkânımız oldu. Ürettikleri ürünleri satarak gelir elde etmektedirler. Bu fırsatı bize sundukları için büyükşehir belediyemize teşekkür ediyoruz. Çünkü mikrokredileri yeni kullanan bayanlarımızın en büyük sorunu pazarlama ve bu kermes ile pazarlama sorununda çözümünü bulmuş oluyoruz. Çok çeşitli iş yapan mikro girişimcilerde kermesimizin açılmasından çok mutlular. İşlerini yapmaya devam ediyorlar. 11 yıldan bu yana Kahramanmaraş’ta mikro kredi uygulaması devam ediyor. 11 yıllık süreç içerisinde 10 Binin üzerinde ki bayanımıza 97 milyon kredi dağıtımı yapılmıştır ve geri dönüş oranı yüzde yüzdür. Bayanlarımız borçlarına çok sadıklar. Yaptıkları işlerden paralarını kazanarak ödemelerini de eksiksiz olarak yapıyorlar. Mikrokrediyi bayanların kullanmasının ilk nedeni ellerinde ki sermaye imkânsızlığıdır. Eşlerinden, ailelerinden, akrabalarından bulamadıkları sermaye imkanını mikrokredi kendilerine güvenerek veriyor. Mikrokredi bir dokunuş yapıyor ondan sonra üyelerimiz patlamayı yaparak iş hayatına atılıyorlar. İlk başta mikrokrediyi kullanmak isteyen bayanlarımız bizlere ulaştıklarında çok çekingen ve ürkekler, banka zannediyorlar ama biz banka olmadığımız ve neler yapabileceklerini üç günlük bir eğitimle kendilerine anlatıyoruz. Eğitimlerinden sonrada bu kredileri kullandırarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ve haftalık toplantılarımız var mikrokredi kullanan bayanlarımızla. Her hafta irtibat halindeyiz. Biz kendilerine bir duyurumuz bir haberimiz varsa iletişime geçerek bunları duyuruyoruz. Kendilerinin bir istek ve arzuları varsa da bunları gerekli yerlere ileterek çözüme kavuşturuyoruz. Ve iş hayatında olmalarını devamlılığını sağlamalarını istiyoruz.’’