Başarılı olmak için altın kurallar

Başarılı olmak için altın kurallar

DİSİPLİNLİ OL:

Bir işi, bir eylemi yapmaktan ziyade, disiplinli yapmak önemlidir. Bir işi, iş olsun diye yapmak, iyi sonuç vermez. Çoğu zaman, zaman kaybına yol açar.

Ne kadar emek harcarsanız harcayın, iş disiplini yoksa kasnak boş dönecektir.

SABIRLI OL:

"Bir işte başarı, sebat etmekle, sabretmekle olur. Meyve olgunlaşmadan önce çiçek açar.

Bir boksör rakibine yumruk atmadan önce sabreder ve rakibinin zayıf tarafını bulmaya çalışır.

Birçok kötü vaka ve cinayetler, sabırsızlık yüzünden işlenmiştir. Hapishaneler pişmanlık yaşayan insanlarla doludur. Güzel bir atasözümüzde şu şekilde ifade edilir: "sabreden derviş, muradına ermiş"

Öfke durumunda derin derin nefes al, bir kaç dakika bekle. Ayakta isen otur.

HATA YAPMAKTAN KORKMA

Meşhur bir söz var: "Hayatta hata yapmayanlar, hiçbir şey yapmayanlardır." Hiçbir şey yapmayanlar ise en büyük hatayı yapanlardır. Çünkü eylemsizlik kişilere, evrene hakarettir. Emekçinin hakkını gasptır. Eylemde bulun, hata yapmaktan korkma. Yapılan hatalardan ders çıkar.

Hayatta hata yapmayacak canlı türü yoktur. Tek hatasız kusursuz olan yüce yaratıcıdır.

ALTERNATİF YOL BUL

"Her yaptığınız işte, başarısız sonuçlar alabilirsiniz. Her deneyiş; yeni bir fikir, yeni çözüm, yeni alternatif yollar demektir. Her yaptığınız işin bir alternatif yolunu arayın. Hatalar size tecrübe kazandırıyorsa doğru yoldasınız. Ancak devamlı hata tekrarı yapıyorsanız ders almıyor, alternatif bir yol ve çözüm aramıyorsunuzdur.

GÜLER YÜZLÜ OL:

"Tebessüm etmek sadakadır. Güler yüz, güne olumlu başlanmasına, kişisel diyalogların iyi başlamasına, problemin daha çabuk çözüme ulaşımını sağlar.

Tebessüm eden çehre, söz kullanmadan karşıya olumlu mesaj verir. Yılışıklık ile tebessüm karıştırılmamalıdır. Tebessüm gönülden, içten gelir. Yılışıklık göstermelik ve yapmacık bir tavırdır.

Lakin tebessüm karşının suiistimal etmesine sebep olmamalı. Ölçülü olmalıdır.

EMEK HARCA:

"Emeksiz yemek olmaz. Günümüzde özellikle gençler arasında kolay ve emeksiz para kazanmak, zahmetsiz yaşama anlayışı oldukça yaygın. Emeksiz ve zahmetsiz kazanç elde etmeye çalışanlar, var olanın kıymetini bilmezler ve çabuk savrulurlar.

Emek harcamayan kişiler, var olanı çabuk tüketirler. Hayat boyu bocalayıp dururlar.

YUMRUĞUNU MASAYA VUR:

"Her zaman iyi geçinmek ve tolerans göstermek suistimale sebep olabilir. Belli yerde, belli zamanlarda ağırlığınızı hissettirmek zorundasınız.

İyi niyetli olun lakin iyi niyetinizi suistimal edenlere karşı dikkatli olun.

Bu söylediğim durum, egoyu tatmin olarak anlaşılmasın. Kastım baskı değil disiplindir.

8-SESİNİ YÜKSELT:

"iletişimde senkronize olmak, iletişim kurduğun kişinin sesine girmek dediğimiz bir iletişim biçimi vardır. İletişimde bu durum önemlidir.

Her insana tebessüm edilmez, güler yüz gösterilmez. Haddini bilmeyene yeri geldiğinde haddini bildirmek, üzerimize borçtur.

DENGELİ OL:

"iyiye her zaman iyi ol ama kötüye her zaman iyi olma. Ecdat ne güzel söylemiş: "kötülüğe kötülük her kişinin kârı; kötülüğe iyilik er kişinin kârı"

Kötüye her zaman iyilikle muamelede bulunmak, kötünün daha da kötüleşmesini sağlayabilir. Dengeli olmak gerekir.

10: ELEŞTİRİ İLE HAKARETİ AYIRT ET:

Eleştirmek insanı geliştirici bir durumdur. Analiz yeteneği ve fikri seviyesi yüksek insanlar eleştirir. Fikirsiz ve kendini yetiştirememiş kişiler ise, hakaret ederler. Eleştiri ve hakaret birbirine karıştırılmamalıdır. Hakiki eleştiri geliştirir, hakaret ise döğüştürür.

BIKKINLIK VE YILGINLIK GÖSTERME

Yaptığın işte aşırı yorulmuş, yaptığın işin karşılığını alamamış olabilirsin. Böylesi durumda başlangıç ile geldiğin durumu kontrol et. Bugüne kadar almış olduğun mesafeyi düşün.

Her zaman kullandığım bir söz vardır: “yıkılmaktan değil, yılgınlıktan korkun. Çünkü yıkılmak kader; yılgınlık tercihtir”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri