Başkan Gülpınar ile Unesco City Of Music Urfa

Başkan Gülpınar ile Unesco City Of Music Urfa

UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa Lansmanı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş, Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 6 kıtadan gelen çok sayıda büyükelçi, belediye başkanları, sanatçılar, ulusal-uluslararası temsilciler, aşıklar, dengbejler ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

İki günlük planlanan programın içeriği müzikten, sanattan ve kültürden yana muhteşemdi fakat aynı gün Ankara'da gerçekleştirilen hain terör saldırısı nedeniyle “Unesco City Of Urfa” Lansmanı dahilindeki tüm notalar yerini şehitlerimizin ve yaralılarımızın derin acısına bıraktı.


Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde "Senfonik Urfa Türkleri", Âşıklar, Dengbejler, Tasavvuf Müziği ve Urfa Ahengi Sıra Gecesi Topluluğu konserleri iptal edilerek UNESCO Müzik lansmanı sade bir törenle gerçekleştirildi.

Gecede Şanlıurfa kültürüne ve müziğine katkı sunan isimler de unutulmadı elbette. İbrahim Tatlıses ve Mehmet Özbek ile birlikte onur ödülü alan diğer sanatçıların isimleri şöyle: Münevver Özdemir, İbrahim Halil Altıngöz, Zekeriya Ünlü, Mehmet Bitmez, İbrahim Turgut, Ömer Türkmenoğlu, Musa Göçmen,
Urfalı Aşıklar Sefai (Mehmet Acet), Dertli Divani (Veli Aykut) ile dengbejler Mahmut Aydoğdu ve Esat Al da gecede onur ödülü alan isimlerdi.

Unesco City Of Music Urfa Lansmanının gerçekleştiği mekan da organizasyonunun kusursuz ahengine önemli bir katkı sunmuştu.
Şanlıurfa Müzesi bahçesinde gerçekleşen gece katılımcıların adeta ruhuna işlendi.

Yurt içi ve yurt dışından gelen davetliler Şanlıurfa’nın kadim tarihiyle, muhteşem lezzetleriyle, tarihi çarşısı ve mekanlarıyla tanışmanın keyfini çıkarırken Şanlıurfa ve Urfalılar da bir ilki yaşıyordu bu lansman ile.
Her detayına kadar profesyonelce planlanan Unesco City Of Urfa Lansmanı Şanlıurfa için bir milat niteliğindeydi zira Başkan Mehmet Kasım Gülpınar ile gerçekleştirdiğim sohbette şehrin vizyonel bir çerçevede ele alınmasına dair tüm detayları gördüm.

Şanlıurfa ve Urfalılar için önemli bir kazanım olan Başkan Gülpınar’ın aktardığı cümleler Şanlıurfa üzerinden bölgede de önemli bir turizm reaksiyonu yaratacağına inancımı perçinledi. Ki lansman akşamı gelen güzel bir haber benim tüm inancımı taçlandırmıştı. Diyarbakır’da aynı gün gerçekleşen UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı'nda diğer tüm adaylar arasından “Kültür Elçisi” olarak seçilen Başkan Mehmet Kasım Gülpınar Urfa’nın, bölgenin ve ülkemizin kültürel değerlerinin uluslararası mecrada tanıtımı açısından en doğru tercih olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu.
Buradan bir kez daha Başkan Gülpınar’ı tebrik ediyorum ve kendisiyle gerçekleştirdim “Urfa üzerine” sohbetimizin detaylarını önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağımı belirtmek istiyorum.

Urfa’nın hak ettiği değere ve vizyona yeni yeni kavuşmaya başladığını görmek ve böylesi uluslararası bir lansmanda yer almak hepimiz için büyük bir gururdu. Bundan sonraki süreçte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarını yakından takip etmenizi tavsiye ederim zira Urfa kokulu nağmelerin yaşatılmasına ve tanıtılmasına yönelik sayısız etkinliğe ve konsere mekan olacak şehir…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri