Bölgede Ateşkesin Sağlanması ve Kalıcı Barış

Bölgede Ateşkesin Sağlanması ve Kalıcı Barış

Makalenin başlığını böyle belirledim ama bunun olacağına ben de inanmıyorum. Fakat biz gazeteciler, tıpkı siyasetçiler gibi diplomasi dilini kullanmayı ve bölgede istikrarın sağlanabilmesi için barış dilini tercih ederiz.

Lakin yıllardır böyle yapmamıza rağmen; Mescidi Aksa, Kudüs ve bugün de Gazze'de sorunlar bir türlü bitmediği gibi, daha da çıkmaza doğru gidiyor. Siyonist devlet İsrail, Gazze'de bugüne kadar 50 bine yakın insanın katletti. Onların 10 bin kadarı çocuk, kalanı ise kadın ve tamamı sivil halktan oluşuyor.

"Ölmekten korkmuyorum. Benim hayatım İslam’a feda olsun. İslam ve ümmet söz konusuysa benim hayatımın hiçbir önemi yok. Biz ya hür yaşayacağız. Ya da şehit öleceğiz.” (İsmail Heniyye) İsrail, 7 Ekim baskınları sonrasında Hamas ve destekçilerine savaş ilan eden etti. Reis, “dünya beşten büyüktür” diyor ama, beşli çeteye ve katil Siyonist İsrail’e dur diyebilecek bir irade ortaya konulamıyor. Yaklaşık 50 bin insan, adeta bir soykırıma tabi tutularak, Siyonist İsrail tarafından öldürüldü.

Hamas lideri İsmail Heniyye, İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen suikast sonucu şehit edildi. Şimdi

İsrail, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde yer alan Hizbullah karargâhına yönelik gerçekleştirdiği hava bombardımanında Hizbullah lideri Hasan Nasrullah’ı şehit etti. Beşli çeteden destek alan Siyonist İsrail’in amacı sadece Filistin’i ele geçirmek değil.

Filistin sorunu aslında çok büyük bir gerçeği de göz önüne seriyor, o da şudur: Aslında İslam dünyası diye bir şey yok. Halkları Müslüman olan ülkelerin başında, göbeğinden 5’li çeteye bağlı liderler yüzünden zulüm gören Müslümanlar var. Şii lider öldürülür, Sünni dünya buna duyarsız kalır. Sünni lider ölür, Şii Müslümanlar sessiz kalırlar. Ortadoğu’daki mezhep savaşları yüzünden bir türlü bir araya gelemeyen Müslümanlar, istediği kadar Gazze için yanıp tutuşsunlar, yapabilecekleri hiçbir şey yok. Sözde İslam ülkeleri, dünyanın petrol, doğalgaz ve enerjisini ellerinde tutmalarına rağmen Reisin “dünya 5’ten büyüktür” dediği ülkelere bağımlı olduklarından dolayı Gazze konusunda ses getirecek bir eylem gerçekleştiremiyorlar.

Aslında Lübnan, Gazze için bir günde 500 şehit verdi. İsrail’in Gazzeli halkla ( bilinçli olarak "halk" cümlesini tercih ettim; çünkü İsrail hem Gazze'de ve hem de şimdi Lübnan'da Hizbullah'ı hedef aldığını iddia ederek sivilleri katlediyor) olan savaşından sonra ikinci bir cephe olan Lübnan ile ilgili yaşanan sessizliği görebiliyor musunuz?

İsrail’in Lübnan’a ve Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına sessiz kalan, Bugün fırsat eldeyken hiçbir şey yapmayan Müslümanlara da sıra gelecek.

Netanyahu ve aşırı sağcı hükümetinin Kudüs, Batı Şeria, Gazze ve Lübnan ile Ürdün'ün bir bölümünü kapsayacak şekilde İsrail’i genişletme politikasının bir parçasıdır. Bu planın arkasında Türkiye de vardır. Bizden söylemesi.. İsrail, savaşın çeperini büyütüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri