Futbol ha!

Akşamki milli maçı izlerken hop oturup hop kalktık.

Takımların sahaya girişi ile 1-0 alırız diye dua ettiğim ama olamayacağını Hollanda takımını görünce anladım. Bu oyun faullerle biter.Hiçbiri yerli ve milli olmayan, milliymiş gibi paralı tutulan asker gibiydiler. Hepsi iri kıyım ve zenci. Zorlu bir maç olacak, umarım sakatlanma yaşanmaz,dedim.

Emperyalist bunlar işte, kendine güvenmeyip, bu konuda cabbar olan güçleri kendilerini yormadan, onları yorarak sırf kazanmak uğruna her türlü kıyımı yapan insanlar. Bu sadece maç için değil, bu her zaman böyleydi. Ve oynadıkları faullerle dolu, sürekli toptan çok futbolcuyu hedef alan tavırları vardı.

Biz iyi oynadık ve iyi mücadele ettik. Çocuklarımız gerektiği gibi oynadılar. Helal olsun, hepsini alnından öpüyorum. Başarıları katlanarak artsın.

Yine Mert’iz yine yine Merih. Yine dürüstüz, yine mertiz. Millet olarak milli olduğumuz için övünmeliyiz. Bizim çocuklar iyi mücadele gösterdi sahada, taraftarımız yine muhteşemdi. Cumhurbaşkanımız maçı onurlandırdı. Herşey güzeldi. Birinci golümüz süperdi !

İlk gol sevincini yaşatan yine millilerimizdi. Sevinçten ne yapacağımızı bilememiş sadece çığlık attığımızı biliyorum. Artık en iyi sekiz takımdan biriyiz, bu da az şey mi ? Dört yılda bir yapılan maçlarda biz de araya birkaç zenci yerleştirmeliyiz. Kaba kuvvette olsun diye. Kızmamak elde değil, sürekli gol atamasalar bile hep fiziki saldırı yaptılar.

Bizim çocuklar adımızı taşıdılar, ülkemizi sonuna kadar iyi temsil ettiler. Sağ olun var olun çocuklar. Gurbetçilerimize de moral oldu. Ülkemiz içinde ayrıca gündem oldu.

Dört sene sonrası için planlar yapmalı futbol federasyonu, oyuncular, hamleler, paralı askerde tutmalı gerektiğinde, millet bu kadar önemsiyorken bu ayak topunu öyleyse bekle dünya! Dört yıl sonra daha da güçlenip geleceğiz. Bu uğurda gözümüzü budaktan sakınmayacağız.

Sekiz sene sonra da Türkiye’de olacak maçlar İtalyan ortaklı. Hadi bakalım !

Umarım sağlıkla yaşar ve görürüz.

Ülke gündemi yeniden eski haline döndü. Ekmek on iki lira , meyveler el yakıyor…Maçı alsaydık, büyük mutluluk yaşayacaktık. Kısmet olmadı, neyse. Önümüzdeki maçalara bakalım.

Ve hayat devam ediyor.

Kalın sağlıcakla…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri