Her Gün Travma Yaşamak !

Her Gün Travma Yaşamak !

6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 4 17 de , öğle 13 34 de iki büyük depremle yıkıldık ki özellikle gündüz depreminde evine bir şeyler almak için girenler gözümüzün önünde enkazda can verdi..
Beşik gibi sallanan evlerden sağ çıktı.. günlerce enkaz altında kaldık sağ çıkanımız oldu, orada can verenimiz oldu..
Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman , Malatya, Gaziantep’in Nurdağ ve İslahiye ilçesi doğrudan yıkıldı.. Osmaniye başta olmak üzere 11 ilimiz etkilendi.. Asrın felaketi dedik..
Ama artık : depremi hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor..
Açılış, töreni var , en mutlu günümüz şöyle bir anons : “ 6 Şubat de vefat eden Deprem Şehitlerimizi Rahmetle anarak söze başlıyorum,” diyor..
Bu şehirde deprem zede olmayan var mı ? Bu defa herkesin o acı gün gözünün önüne geliyor , biri oturduğu koltuğa dokunduğunda havaya zıplıyor..
açılış var sevinmesi gerek ama : o günkü acı olayı bir kere daha yaşadığı için Her Gün Travma Yaşamak zorunda kalıyor..
Deprem bölgesinde ölen tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz ama artık bu deprem ve acılarını hayatımızdan çıkarmamız gerek..!
Yeter artık bugüne kadar ağladık ! Bundan sonra gülmesini öğrenmeliyiz ve deprem kelimesini unutmamız gerekiyor..
Depremi unuturken bugün den sonra yapılan binalarımızı da en az 10 şiddetinde depreme dayanıklı yapmamız gerekiyor..
6 Şubat da bizi deprem öldürmedi , çürük binalar öldürdü.. En güzel örnek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye binası yani yapılmıştı.. Depreme dayanıklı idi.. çevresinde bir tane bina kalmadı ama Belediye hasarsız olarak sağlam ayakta kaldı..
Karanlığa kızma yerine : Işık yakmalıyız..
Her toplantıda depremi hatırlatma yerine güzel günleri hatırlatmalıyız..Her Gün Travma Yaşamak yerine , güzellikleri yaşamalıyız..
Her gün ölen olduğu kadar : Yeni doğan bebeğimiz var , anne ve baba olma , Dede ve Nene olmanın mutluluğunu yaşamalıyız.. güzellikleri yaşamalıyız, kara günü hatırlamanın bir faydası yok..
2,3 deprem olunca deprem geliyor: Adana Mersin, Kıbrıs Mısır Depremi geliyor diye korkutmak yerine : Çürük binalardan çıkarak sağlam binalara girmeliyiz , kentsel dönüşümü : Adana Mersin, Kahramanmaraş Osmaniye her yerde yapmalıyız..
İstanbul da deprem bekleniyor: Çürük bina çok fazla var acil İstanbul da kentsel dönüşüme girmemiz gerekiyor.. şunu hiçbir zaman unutmamak gerek, insanları deprem değil, yuvam dediğimiz çürük evler öldürüyor..
Son söz : Her Gün Travma Yaşamak , için deprem sözcüğünü yapılan tüm toplantıda gündemimizden çıkarmamız gerekiyor..
iyi günler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri