Tomsuklu Yükseliyor!

Tomsuklu Yükseliyor!

Kahramanmaraş-Gaziantep yolu üzerinde, Tomsuklu mevkisinde OSB (Organize Sanayi Bölgesi) kurulması için Kahramanmaraşlıların hayalleri çok uzun yıllar önce başladı. Yol uzun, hikaye uzun ama sonunda kazanan Kahramanmaraş oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Hiçbir sanayici buraya yaptığı fabrikayı sırtına alıp mezara götürmeyecek. Bu, Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin kazanımıdır; milli servet. Yatırım yapan herkesten Allah razı olsun. Buradan fabrika yeri alan sanayicilerimizin hızla yatırım yapmaya başlamasını bekliyorum.

Kimlerin emeği geçti? Her dönemin vekilleri ve Belediye Başkanları başta olmak üzere, KMTSO (Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası) Onursal Başkanı merhum Mehmet Balduk ile başlayan bu sevda, KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük döneminde devam etti. Kemal Karaküçük'ün o günlerde verdiği mücadeleyi ve emeğini, konuşmalarını hatırlıyorum. Zaferde onun da imzası var.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun ve sonrasında Başkan Şahin Balcıoğlu da işin peşini bırakmadılar. Tomsuklu OSB'nin kurulması için son güne kadar mücadele ettiler. Bu başkanların da büyük emeği var. O dönemin Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsu’nun da bu süreçte büyük katkıları oldu. KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu da destek verdi..

Şu an Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, KMTSO’nun mevcut başkanı Mustafa Buluntu ve Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, son bir hamleyle OSB'nin altyapı ihalesini yaptırarak deprem sonrası "Bismillah" diyerek işe başladılar.

Bir yanda 6 Şubat 2023 depreminin yıkımı, bir yanda Tomsuklu Karma OSB çalışmaları... Bazen ağladık, bazen güldük, ama sonunda zafer Kahramanmaraşlıların oldu.

Cumartesi günü Tomsuklu Karma OSB Başkanı Mustafa Narlı ve OSB Müdürü Hüseyin Çanak ile bölgeyi ziyaret ettik. Çalışmaları yerinde gördük. Yüzde 90'ı tamamlanan OSB'de fabrikalar yükselmeye başlıyor. 12 km'lik iç yol açılmış, altyapı, yani su, elektrik, kanalizasyon, telefon ve internet kabloları yer altından çekilmiş. 13 parselin teslimi yapılmış ve bir fabrikamız zemin etüdü ve su için kuyu vuruyor.

Öyle sanıyorum ki önümüzdeki günlerde temel atma törenleri yapılacak ve inşaatlar başlayacak. OSB’yi yapan firma yetkilisi, 31.12.2024 tarihinde işi bitirerek OSB’yi teslim edeceğini söylüyor.

Tomsuklu Karma OSB, temel atmak için şimdi bakanlarımızı bekliyor. Bu çalışmalar bana büyük keyif verdi ve mutlu oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri