Türkiye’de Nüfusun Yüzde Kaçı Müslüman ?

Türkiye’de Nüfusun Yüzde Kaçı Müslüman ?

Biz Çocukken , camilerde : Her Perşembe akşamı ve Cuma Namazı öncesinde : Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resulühü , la ilahe illallah Muhammedin Resüllah diyerek imanı tazelmeyen cemaat, bulu çağından bu ana kadar işlediği günahlara tövbe eder , nikah tazelemesi ile 33 var 54 farzı sayar, Bey ve Şira Alış veriş bilgisi haram helal tekrar ederek güne başlardık..
Biz çocukluğumuzda bunları gördük öğrendik.. Haramlara , helal demeyin imanınız gider mürtet olursunuz, kafir olursunuz, diye hocalarımız tembih ederdi..
Haram olan bir şeye : “ Geç sen onu ! Kim demiş ? “ diyerek inkar etmek insanı kafir yapar.. dinden çıkarır da farkında bile olmaz, bunu şaka olarak söylese bile..
Dine , İmana, Kur’an’a kitaplara, Allah küfür etmek insanı kafir yapar.. küfür eden kimse kafir olduğunu farkında olmaz da , adı senden benden öyle yaşamaya devam eder.. ama o artık tövbe etmediği sürece kafirdir..
Dine, imana küfür eden, Harama helal diyen kimsenin nikahı gittiği için çocuklarının anası ile zina yapar da farkında olmaz..
Şaka olsun diye : Gençler dinden çıkaracak yüzlerce küfür yapıyorlar sorarsan Müslümanım der ama değil !..
Çok sık kullanılan bir söz :” Allah akıllıdır, şuurludur, iyi düşünür demek, Onu yaratıklara benzetmek olur ki küfürdür. Küfür ‘e düşen kişinin imanı gider..
İçki içmek haramdır, günahdır: “Nefsime yeniliyorum içmesem iyi ama içiyorum, Allah beni af etsin demek, imanı götürmez ama günahkar olur.. çünkü haramı olduğunu inkar etmiyor.. pişmanlık içinde onu içiyor.. Haram değil dese imanı gider..
Peygamberleri küçültücü şey söylemek, onlarla alay etmek. Mesela Hazret-i Âdemi kastedip (İlk insan vahşi idi) demek. Veya bir evliyayı peygamberden üstün bilmek. Yahut peygamberin dediği doğru ise biz kurtulduk demek.
(Yalnız Kur'an), (Kur'andan başka kaynak tanımam), (Kur'andan başka kaynağa lüzum yok), (Peygamber postacıdır, vazifesi bitmiştir) gibi sözler de küfürdür.
Bugün toplumun içinde bunu söyleyen çok fazla insan görüyorum.. Küfür imanı götürür dostlar.. Din ile şaka olmaz, bir kelime hanımınızla olan nikahı bitirir aman sözlerinize dikkat edin..
Ahirette olacak şeylerle alay etmek. Son günlerde Cennet, Cehennem ile alakalı çok fıkra uyduruyorlar , bunları söylemek buna gülmek imanı götürür..
Allahü teâlânın emir ve yasaklarına yani Kur'an-ı kerimde ve hadis-i şeriflerde açık bildirilmiş ve İslam âlimlerinin kitapları ile her tarafa yayılmış, inanılması zaruri olan din bilgilerinden birine inanmamak, beğenmemek veya önem vermemek. Mesela (Ben görmediğim için cinlere, nazara inanmam) demek. İmanı götürür..
Dinle alay ederek: Kesin haram olduğu bilinen bir şeyi yiyip içerken besmele çekmek. Mesela şarap içerken veya domuz eti yerken Besmele çekmek küfürdür. Küfürü inkar etmek imanı götürür insan kafir olur.. Çevrenize bakın Türkiye de ne kadar Müslüman olduğunu görürsünüz..
Allah imanımızı korusun
İyi günler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri