Deprem bölgesinde Valilikten hurda genelgesi! Yağmacı ve hırsızlar şimdi yandı!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından mantar gibi töreyen hurda toplayıcıları için Malatya Valiliği genelge yayınladı. Genelgede hurda işi yapacak olanlar için bir dizi şartlar getirildi.

Bu sayede kamu düzeni ve güvenliğinin temini, asayiş ve huzur ortamının korunması, emniyetin sağlanması ve hırsızlık suçu başta olmak üzere suç işlenmesinin önlenmesi hedefleniyor.

Vatandaşlar, ilgili kararın yağmacılar için Kahramanmaraş’ta da yürürlüğe konmasını istiyor.

İŞTE MALATYA'DA YENİ GETİRİLEN KURALLAR!

1-Hurda ve atık malzeme toplama faaliyetinde bulunacak şahıslar İlçe Belediye Zabıta Müdürlüklerine başvurarak gerekli izni alacaklar, Zabıta Müdürlükleri tarafından izin verilen şahısların bilgileri kayıt altına alınarak İlçe Emniyet Müdürlükleri ve İlçe Jandarma Komutanlıkları ile paylaşılacaktır.

İLÇE SINIRLARI AŞILMAYACAK!

2- Hurda ve atık malzeme toplama izni alan şahıslar faaliyetlerini izin aldıkları ilçe sınırları dahilinde yürütebileceklerdir.

YELEK VE YAKA KARTI ŞARTI!

3- İlçe Belediye Başkanlıkları tarafından, hurda ve atık toplama izni verilen şahıslara, ücretsiz olarak yaka kartı ve uzaktan görünürlüğü sağlayacak tek tip ve renkte reflektörlü yelek verilecek, yeleklerin ön ve arka kısmında İlçenin adı ile numara bulunacak, bu bilgiler izin verilecek kişilerle ilgili olarak Belediyelerce kayıt altına alınacaktır.

4- Hurda ve atık malzeme toplama izni alan şahıslar, izin aldıkları ilçe sınırları içerisinde kendilerine verilen yelekleri giyerek ve yaka kartlarını takarak faaliyette bulunacaklarıdır.

5- Yaka kartları ve yelekler, adına düzenlendikleri kişiler dışında başkaları tarafından kullanılamayacak, kullananlar ve kullandıranlar hakkında idari işlem yapılacaktır.

HURDA MESAİSİ 08.00-17.00 ARASINDA OLACAK

6- Hurda ve atık toplama izni verilen şahıslar 08.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

AĞIR HASARLİ BİNALAR İÇİN AYRI BİR İZİN BELGESİ ALINACAK

7- Ağır hasarlı binalara girmek ve yaklaşmak, AFAD veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlünden izin belgesi bulunanlar ve görevlendirilenler haricinde yasaklanmıştır. Yasağa uymayanlar hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 171'inci maddesi ve diğer yasal mevzuat hükümleri doğrultusunda adli ve idari işlem tesis edilecektir.

8- Hurda ve atık toplama izni verilen şahıslar çöp konteynırları içerisinden malzeme toplamak amacı ile çöpleri dağıtmayacak, çevre kirliliğine sebep olmayacaklardır.

9- Yukarıda belirtilen hususlara aykırı hareket ettiği tespit edilen şahıs veya tüzel kişiler hakkında uygulanan idari yaptırım kararları 48 saat içerisinde ilgili Belediye Zabıta Müdürlüklerine bildirilecektir. 10- Hakkında 3 (üç) kez idari işlem yapılan kişi veya kuruluşun hurda ve atık toplama faaliyetine son verilecek ve bir daha izin verilmeyecektir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kahramanmaraş Haberleri