Fatmagül Abacı’nın İlk Şiir Kitabı "Gelme Artık Dilemem" yayınlandı!

Kahramanmaraş doğumlu şair Fatmagül Abacı, ilk şiir kitabı "Gelme Artık Dilemem" ile edebiyat dünyasına adım attı.

04 Ekim 2024 tarihinde okuyucuyla buluşan kitap, 177 sayfadan oluşuyor ve her şiirin altında düşünceyi derinleştiren kısa cümleler yer alıyor. Abacı, kitabının ilk sayfasında, "Sevgi ve merhametlerini çok gördüğüm annem ve babama" ifadeleriyle ailesine olan minnettarlığını dile getiriyor.

Fatmagül Abacı, 15 Şubat 1969 tarihinde Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. İlkokulu Muallim Hayrullah Efendi İlkokulu’nda, ortaokulu ise Gazi Ortaokulu’nda tamamladı. Ailesi İstanbul’da olmasına rağmen, ilkokulun 4. sınıfını ve ortaokulu anneannesinin yanında Kahramanmaraş’ta bitirdi. İstanbul’u bir türlü sevemeyen Abacı, eğitim hayatına Mardin Kız Öğretmen Lisesi’nde devam etti ve ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

Şiir yazma tutkusunu çocukluk yıllarından itibaren taşıyan Abacı, abisinin abone olduğu Milliyet Çocuk Dergisi'nde ilk şiirlerini yayınladı. Güneş Gazetesi’ne de şiirler gönderen şair, yazmayı sürdürdü. "Naif" isimli hikayesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği yarışmada derece aldı ve bu hikaye "Hatıralar Işığında" adlı kitapta yayımlandı.

Bitlis, Diyarbakır, Balıkesir ve Ayvalık gibi farklı yerlerde öğretmenlik yaptıktan sonra İstanbul’a ailesinin yanına dönen Abacı, şiir yazmayı hiç bırakmadı. İstanbul’a alışsa da memleketi Kahramanmaraş’a duyduğu özlem her zaman kalbinde yer etti.

Halen Maraş Gündem gazetesinde yazılarına devam eden şair, İstanbul’a olan sevgisini de şiirlerine yansıttı. Kitabında yer alan altı şiir İstanbul’u konu alıyor. Her ne kadar bir deniz kıyısı kasabasına yerleşmek gibi bir hayali olsa da, şair şehirlerin Sultanı İstanbul’dan kopamıyor.

Fatmagül Abacı’nın “ilk göz ağrım” dediği "Gelme Artık Dilemem" kitabı, şiir tutkunlarına duygu yüklü bir yolculuk sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahramanmaraş Haberleri