Kahramanmaraş’ın konut cinsiyet dağılımı belli oldu! Kadınlarla erkekler arasında 2 katı fark var!

Kahramanmaraş'ta 2023 yılı konut satış rakamları açıklandı ve kadın erkek konut dağılımında ilginç veriler ortaya çıktı.

TÜİK verilerine göre, toplamda 9 bin 672 konutun el değiştirdiği şehirde, bu satışların büyük bir kısmını erkekler gerçekleştirdi. Ancak, kadınların konut sahibi olma oranında erkelerle aralarında 2 katı fark oluştu.

ERKEKLER KONUT SATIŞINDA ÖNDE

Kahramanmaraş'ta 2023 yılında satılan konutların 6 bin 112'si erkekler tarafından satın alındı. Bu, toplam satışların yaklaşık %63'üne denk geliyor. Erkeklerin konut sahibi olma oranı, geleneksel olarak yüksek olan erkek egemen konut piyasasının devam ettiğini gösteriyor.

KADINLAR KONUT SAHİPLİĞİNDE GÜÇLENİYOR

2023 yılı verilerine göre, kadınlar da konut piyasasında önemli bir paya sahip. Kadınlar, toplamda 3 bin 157 konut satın alarak, satışların %32'sini oluşturdu. Bu oran 2022 ve 2021 yıllarında da pek değişmedi.

ORTAKLIK VE DİĞER SATIŞ ŞEKİLLERİ

Konut satışlarında ortaklık yoluyla alınan konut sayısı 74 olarak kaydedildi. Bu durum, aile üyeleri veya arkadaşlar arasında yapılan ortak alımların hala nadir de olsa gerçekleştiğini gösteriyor. Diğer yöntemlerle gerçekleştirilen konut satışlarının sayısı ise 329 oldu. Bu kategori, bağış, miras gibi çeşitli şekillerde el değiştiren konutları kapsıyor. (ÖMER KEBELİ)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahramanmaraş Haberleri