Dulkadiroğlu (Bertiz), Çağlayancerit ve Pazarcık ilçelerinde yaklaşık 130 bin dekar alan üzerinde üretimi yapılan üzümlerden, başta şire, cevizli sucuk, pekmez, samsa (bastık) gibi yöresel tatlar yapılıyor.
Bağ bozumuyla birlikte üzüm üreticisinin yüzünün güldüğünü ifade eden Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, “2020 yılının üretim sezonunun sonuna gelindiği, hasadın başladığı şu günlerde çiftçilerimizin ürününü gerçek değerinde satabileceği bir yıl diliyoruz. Bu yıl bazı ürünlerde özellikle mısır ve biber gibi ürünlerde fiyatın düşük olması üreticilerimizin beklentilerini karşılamadı. Bölgemizin önemli lezzetleri arasında yer alan üzüm ise, bu yıl üreticilerimizin yüzünü güldürdü” dedi.