Tam 70 çeşit turşu hazırlayan turşucu Mert Yatalakoğlu, dede mesleğini devam ettirmeye çalışıyor.
Yatalakoğlu, "Kahramanmaraş'ta ilk ve tek atölye turşucusu olarak hizmet veriyoruz. Yeni patentler aldık. Bunların başlıcaları çilek turşusu olmak üzere güzel bir fermantasyon ürünü yaptık. Bizler daha çok hastalık önleyici, şifa dağıtan bir dükkanız. Çilek, karpuz turcu, erik , bamya, karbuz, elma, armut, koçan mısır, pancar sapı, kırmızı pancar ve salamura çeşitleri var ve aklınıza gelebilecek meyve ve sebzenin turşusunu üretip, bunları sofranıza kadar getiriyoruz.
Kurdugumuz standlarda çilek turşusuna rağbet fazlaydı. Tüm Türkiye duysun ve bundan yararlansın istiyoruz" şeklinde konuştu.