Kahramanmaraş'ta Küçük Sanayi Sitesindeki iş yerleri için başvuru süreci başladı! Son tarih 8 Şubat!

Kahramanmaraş'ta 06 Şubat 2023’de yaşanan depremler sonucunda Küçük Sanayi Sitesindeki işyerleri için süreç başladı.

Bölgenin afet bölgesi olarak ilan edilmesinin ardından, maliklerin haklarını koruyacak yeni düzenlemelere gidildi. İşyeri malikleri, 08 Şubat 2024 tarihine kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvurarak, mülkiyet hakları devredilmeden yerinde yeniden inşa için talepte bulunabilecek.

Afet sonrası düzenleme kapsamında değerlendirme süreci başlayacak ve uygun bulunan mal sahipleriyle taahhütname alımı sonrasında inşa işlemleri başlatılacak. Yönetmelik detayları göz önünde bulundurularak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından süreç yönetilecek. Hedef, bütçe olanakları çerçevesinde zarar gören sanayi sitelerinin hızlı bir şekilde onarılması ve işletme sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesidir.

Hasar gören veya yıkılan işyerleri için yeniden inşa olanağı sağlanan Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi maliklerinin, hak kayıplarına uğramamaları için belirtilen süre zarfında başvurularını yapmaları önem taşıyor.

İlgili maliklerin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne veya Sanayi Sitesi içerisinde yer alan Dönüşüm ofisine giderek gerekli işlemleri başlatmaları gerekiyor.

Tarihle sınırlı bu sürecin atlanmaması ve imkanlardan faydalanılması için ilgili bütün vatandaşların dikkate alması beklenmektedir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Pazarcık'ta iş yerlerinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor
Kahramanmaraş'ta çığ tehlikesine mobil önlem! Bakan Özhaseki duyurdu!
2024'te Cebinizden Çıkacak Tutar Artıyor! Araçların Maliyeti Uçuşa Geçti!

Kahramanmaraş Haberleri