Milletvekili Debgici: "Tünel Onarımı Hızla Devam Ediyor"

Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, 6 Şubat 2023 depremlerinde hasar gören Aşık Mahzuni Şerif Tüneli'ndeki onarım çalışmalarını Karayolları 5. Bölge Müdürü İlhan Aytekin ve ekiplerle birlikte inceledi.

Deprem sonrası 30 metrelik bölümünde hasar oluşan ve artçı depremlerle güvenlik riski artan tünel, 28 Ağustos 2024'te trafiğe kapatılmıştı. Debgici, onarım sürecinin hızla ilerlediğini ve Karayolları ekiplerinin yoğun çalıştığını belirtti.

Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, onarım çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, tünelin halkın hizmetine sunulması için gerekli projelerin tamamlandığını ve Karayolları ekiplerinin yoğun bir tempoda çalıştığını ifade etti. Hasarlı bölümlerin tamirine yönelik çalışmaların hızla sürdüğünü vurgulayan Debgici, “Tünelin bir an önce yeniden trafiğe açılması için tüm ekiplerimiz yoğun mesai harcıyor” dedi.

Tünelin kısa sürede trafiğe açılması hedefleniyor. Bu süreçte trafik, eski Kahramanmaraş-Göksun yolu üzerinden sağlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahramanmaraş Haberleri