Türk Telekom’un “Siber Güvenlik Merkezi” dünya standartlarına uygun bir şekilde tasarlanarak, 1500 metrekareyi aşan bir alana kuruldu. Kritik veri ve altyapıya sahip kamu kurumları ve kurumsal şirketlerin siber güvenlik ihtiyaçlarına uçtan uca çözümler sunan Siber Güvenlik Merkezi, kesintisiz ve güvenli erişim sağlanarak, Türkiye’yi yakın geleceğin ve günümüz siber saldırılarına karşı koruyor.
Türk Telekom, kurumsal müşterilerine Siber Güvenlik Merkezinde sunduğu hizmetlere ek olarak Güvenlik Duvarı, Aktif Savunma, İçerik Filtreleme, Anti-DDoS, Anti-Virüs hizmetlerini de sunmaktadır. Ayrıca kurumsal müşterilerin kendi yerel ağlarında konumlandırabileceği özel güvenlik çözümleri, Gelişmiş Tehdit Engelleme hizmetleri (Anti-APT) ve Siber Güvenlik Merkezi Yönetim hizmetleri de verilmektedir.
Türk Telekom Siber Güvenlik Merkezi zengin hizmet yelpazesi ile Türkiye coğrafyasının tüm noktalarına hizmet götürmekte ve en geniş hizmet ağı, çalıştığı iş ortakları ve üreticiler itibari ile de telekom operatörleri arasındaki en büyük güvenlik çözüm ortağı olma özelliğini taşıyor.
TÜRKİYE’NİN EN GELİŞMİŞ SİBER GÜVENLİK HİZMET PORTFÖYÜ TÜRK TELEKOM’DAN
Türkiye’nin siber güvenlik hizmeti sunan ilk telekom operatörü olan Türk Telekom, ulusal güvenliğin bir parçası olan veri ve altyapıyı korumak ve bu verinin Türkiye’de kalmasını sağlamak adına siber güvenliğe milyonlarca liralık yatırım yaptı. 10 yılı aşkın süredir sunulan siber güvenlik hizmetlerini bu coğrafyanın en büyük Siber Güvenlik Merkezini açarak taçlandırdıklarının altını çizen Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, “Siber Güvenlik Merkezimizde sunduğumuz her hizmette kendi alanında uzman, dünya üzerinde kabul gören özel sertifikasyonlara sahip mühendislerce hizmetlerimizi müşterilerimizle buluşturuyoruz. Ayrıca, Türkiye’nin en zengin siber güvenlik hizmet portföyünü sunan telekom operatörü olarak Türkiye’nin veri ve altyapısını da koruyarak ulusal güvenliğimizi sağlamak için de hizmete devam ediyoruz. Siber Güvenlik Merkezi üzerinden sunacağımız güvenlik hizmetleri altyapımızı hem yerel, hem de coğrafi yedekli olarak tasarladık. Ayrıca, altyapımızda kullandığımız tüm ürünleri globalde kabul görmüş en son teknolojiyle donattık” dedi.
APT ALANINDA HİZMET SUNAN İLK OPERATÖR TÜRK TELEKOM
Siber Güvenlik Merkezi üzerinden 14 farklı ürün ve servis daha sunarak ülke korumasına verdiği hizmeti arttırmayı hedefleyen Türk Telekom, kurumsal müşterilerine sunulan özel güvenlik cihaz ve sistemlerin yönetiminin ve işletiminin servis olarak sunulacağı yapıya geçmeyi planlıyor.
Bu hedef doğrultusundaki çalışmaların sonucu olarak, Türk Telekom kısa süre önce Siber Güvenlik Merkezi üzerinden gelişmiş tehdit önleme hizmeti ile tanımlanmamış özel saldırı türlerine karşı koruma sağlayacak özel bir hizmeti de sunmaya başladı. Gelişmiş Sürekli Tehdit olarak tanımlanan APT alanında hizmet veren ilk telekom operatörü olan Türk Telekom, Siber Güvenlik Merkezinde sunduğu tüm hizmetleri kendi kaynakları ve alanındaki en iyi iş ortaklarıyla çalışarak yerel ve coğrafi yedekli olarak sunuyor.
Türkiye’nin siber saldırı alan ülkeler arasında sekizinci sırada olduğunu ve her geçen yıl 2-3 kat daha fazla saldırı aldığını hatırlatan Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, “2009 yılından beri müşterilerimize Kurumsal Güvenlik servisleri sunan Türkiye’nin siber güvenlik sağlayıcısı konumundaki ilk telekom operatörü olarak, 7/24 hizmet veren uzman teknik kadromuzla siber tehditlere karşı mücadelede tüm kurumların yanındayız. Siber Güvenlik Merkezimizde siber olay yönetimi, siber tehdit istihbarat servisleri, hizmet sürekliliğinin izlenmesi gibi müşterilerin ihtiyaç duyabileceği tüm siber güvenlik hizmet ve ürünleri, Türk Telekom tecrübesi, güvencesi ve kalitesi ile müşterilerimizle buluşturuyoruz. Biz, Türk Telekom olarak Türkiye’yi geleceğe bağlamak için durmaksızın çalışmaya ve bunu yaparken de kamu kurumlarından, özel şirketlere, hatta son tüketiciye kadar tüm müşterilerimizin siber güvenliğini de sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
KUTU: SİBER SALDIRILARA İLİŞKİN 2018 YILINA AİT ÇARPICI VERİLER*
Siber güvenliğe dünya çapında harcanan tutar: 600 Milyar $
Günde 2,7 Milyon kişi siber saldırılardan etkileniyor
Ransomware zararlılarından doğan yıllık zarar: 8 Milyar $
Her dakikada 1.274 yeni malware türevi ortaya çıkıyor
Dakikada 23 phishing e-mail atağı yapılıyor
Yılda 2.9 Milyar veri sızdırılıyor
*Kaynak: 2018 RiskIQ araştırması