Vahit Kirişci’den Havalimanı Müjdesi! Kahramanmaraş’ta ILS Cihazı montajı başlıyor!

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u uğurlarken Kahramanmaraş Havalimanı’nda önemli bir gelişmeyi duyurdu.

Kirişci, uzun yıllardır gündemde olan ve Kahramanmaraş'a kazandırılması beklenen ILS cihazının (Aletli İniş Sistemi) montajına 7 Ekim 2024 Pazartesi günü başlanacağını açıkladı.

Kahramanmaraş Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Kirişci’ye, diğer milletvekilleri ile il ve ilçe başkanları eşlik etti.

Kirişci, 35 yıldır Kahramanmaraş için büyük bir ihtiyaç olan ILS cihazının, daha önce çalındığı yönündeki iddialarla gündeme geldiğini ancak bugün itibarıyla kente ulaştığını belirtti. Cihazın Pazartesi günü resmi olarak teslim alınacağını ve montaj çalışmalarının başlayacağını müjdeledi.

Vahit Kirişci, Ekim ayı sonunda montajın tamamlanacağını ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş Havalimanı'nda bu sistemin aktif hale getirileceğini ifade etti. ILS cihazının devreye girmesiyle, her türlü hava koşulunda uçakların 1.400 metreye kadar yaklaşarak iniş yapabileceğini vurgulayan Kirişci, “Artık yağmur, sis gibi olumsuz hava şartları nedeniyle uçakların komşu illere yönlendirilmesi son bulacak. Kasım ayından itibaren şehrimizin havalimanına uçaklar güvenle iniş yapabilecek” dedi.

Cihazın sandıklarının Pazartesi günü açılacağını belirten Kirişci, montaj ihalesini kazanan Koreli firmanın çalışmalara hemen başlayacağını ve bu süreçte Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) de süreci yakından takip edeceğini aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahramanmaraş Haberleri