Göksun Meslek Yüksekokulu (MYO) Organik Tarım Programı Öğretim Üyeleri ve öğrencileri tarafından Göksun elmasından yapılan Elma Cezeryesi geliştirdi. Konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Göksun MYO Müdürü Yrd. Doç.Dr. Mehmet Gürbüz elmanın Göksun’un geçim kaynaklarından biri olduğunu dile getirerek: “Elma cezeryesi hem insan beslenmesinde hem de insan sağlığının korunmasında önemli bir gıda maddesi. Öğretim Üyelerimiz tarafından yeni bulunan Elma cezeryesinin, sakkaroz oranından çok fruktoz oranının yüksek olması nedeniyle insan sağlığına yararlı olacağı düşüncesindeyiz. Bu ürünümüz aynı zamanda ilave şeker oranının az olması sebebiyle diyabet hastaları ve diyet ürün talep eden insanlar tarafından kullanılabilecektir. Elma Cezeryesi Yapım Yöntemi; malzeme teminin ve uygulanabilirliğinin kolay olması, fazla alet-ekipman ve maliyet gerektirmemesi, aşırı iş gücüne ihtiyaç duyulmaması gibi özelliklerden dolayı pratik hayata rahatlıkla geçirilebilecek ve ürünlerimizi değerlendirebileceğimiz bir yöntemdir. Çeşitli fuarlarda tanıttığımız ve büyük beğeni kazanan Elma Cezeryemizin, hem ürün hem de ürünü yapma yöntemi patentlerini almak için Türkiye patent Enstitüsü’ne gerekli müracaatları yaptık, Okulumuza ve Göksun’umuza hayırlı olsun” dedi.
‘Elma Cezeryesi’ İçin Patent Müracaatı Yapıldı
Göksun Meslek Yüksekokulu (MYO) Organik Tarım Programı Öğretim Üyeleri ve öğrencileri tarafından Göksun elmasından yapılan Elma Cezeryesi geliştirdi.