İl Öğrenci Meclisi Başkanı Nurhak’tan

“İl Öğrenci Meclisi” İl Millî Eğitim Müdürlüğü Salonunda toplanarak İl Öğrenci Meclisi Başkanını seçti.

TBMM ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol uyarınca öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması amacıyla uygulanan TBMM ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol uyarınca öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması amacıyla uygulanan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri” projesi kapsamında Merkez ilçeyle birlikte 10 ilçeden katılan 50 öğrenci temsilciden oluşan “İl Öğrenci Meclisi” İl Millî Eğitim Müdürlüğü Salonunda toplanarak İl Öğrenci Meclisi Başkanını seçti.

Okul müdürleri ve velilerin de izlediği toplantıda Şube Müdürü Ramazan Avcı’nın başkanlığında geçici divan kurulu oluşturuldu. Daha sonra tüm meclis üyeleri toplu olarak yemin ettiler.

Geçici Divan Kurulu Başkanı Şube Müdürü Ramazan Avcı, toplantının açış konuşmasında fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetişmesi sağlıklı bir demokrasi kültürüyle mümkündür. 7 yıldır başarıyla uygulanan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi, dünyada örnek gösterilen ve geleceğin aydınlık Türkiye’sinin temelinde önemli bir yer tutacak olan projedir. Bugünün İl Öğrenci Meclisini oluşturan değerli meclis üyeleri gençlerimiz, aynı zamanda okullarının ve ilçelerinin lideri olarak Mecliste bulunmaktadır. Onları kutluyor, Meclis çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi. Demokrasinin özgür düşünce, hoşgörü medeniyeti, istişareye dayalı yönetim sistemi olduğunu vurgulayan Avcı kendi meclisini oluşturmak ve başkanını seçmek için, uzak-yakın ilçelerimizden gelerek eksiksiz bir şekilde çalışmaya katılan İl öğrenci meclisinin üyelerine demokrasi ve kurum adına teşekkür etti ve tüm üyelere kitap hediye etti.

50 kişilik üyenin hazır bulunduğu il öğrenci meclisi toplantısında 5 ayrı liste yarıştı. Merkez Mehmet Gümüşer And. Lisesi öğrenci meclisi başkanı Emrah KAZANICI, Merkez İbrahim Çalık Lisesi öğrenci meclisi başkanı Habib KIRKGEÇİT, Merkez Atatürk Anadolu Lisesi öğrenci meclisi başkanı Burak KETMEN, Andırın 75.Yıl İlköğretim Okulu öğrenci meclisi başkanı Hilal Tıhni ve Nurhak İlköğretim Okulu öğrenci meclisi başkanı Fatih Burak GÖKSU’nun aday olduğu listelerin geçici divan kuruluna teslim edilmesinden sonra adaylar 5’er dakikalık seçim konuşması yaptı.

Adayların konuşmalarında rahat tavırları, eğitime bakışlarındaki olgunlukları meclis tarafından beğeni kazandı.

Demokratik bir seçimin bütün kurallarının işletildiği, İl Seçim Kurulundan alınan seçim sandığının kullanıldığı, kapalı oy, açık tasnif sistemiyle yapılan İl Öğrenci Meclisi üyelerinin oylamaları neticesinde Nurhak İlköğretim Okulu meclisi başkanı Fatih Burak GÖKSU’nun aday olduğu liste 33 oyla en fazla oyu alarak divan kuruluna seçildi.

Fatih Burak GÖKSU’nun başkanı olduğu yeni divan kurulunda şu üyeler yer alıyor:

Fatih Burak GÖKSU (Başkan) Nurhak İÖO

M.Samet GÖÇER (Başkan Yardımcısı) : Ekinözü ÇPL

Mustafa CEYHAN (Başkan Yardımcısı) : Elbistan Anadolu Lisesi

Kerim BAL (Kâtip Üye) : Afşin Anadolu Lisesi

Salih İNCE (Kâtip Üye) : Göksun Büyükkızılcık İÖO

Bir ilköğretim öğrencisi olarak Meclis Başkanı seçilerek bir ilki gerçekleştiren Fatih Burak GÖKSU seçimden sonra bir konuşma yaptı. İl Öğrenci Meclisi üyelerine teşekkür ederek ekibiyle birlikte İl Öğrenci Meclisini en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti.

Son beş yıldan beri kuzey ilçelerimizin adaylarının başkan olması dikkat çekici bir başarı olarak yorumlandı.

İl Öğrenci Meclisinde Spor, Bilim, Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırma Komisyonu ve Kültür-Sanat Komisyonları da şu şekilde oluştu:

KÜLTÜR SANAT KOMİSYONU

Başkan M. Samet GÖÇER (Ekinözü ÇPL )

Üye Sıddık DOĞAN (Andırın Tufanpaşa İÖO)

Üye Merve AVCI (T.Çeribaş Anadolu Lisesi )

Üye Ali TEKEBABA (Teknik Lise ve End. Mes. Lisesi)

Üye Ayşegül FİRDEVSOĞLU (Boylu İlköğretim Okulu)

SPOR KOMİSYONU

Başkan Sevgi Dilan UZUN (Ekinözü İÖO)

Üye Şafak SOLAK (Nurhak Lisesi)

Üye Murat BALTACI (Fatih Anadolu Lisesi)

Üye Utku Fırat PINARBAŞI (Gazi Osmanpaşa İÖO)

Üye Bekir AKKAYA (Anadolu Lisesi)

BİLİM KOMİSYONU

Başkan Gaye KEPİR (Aşinbey İÖO.)

Üye Hanifi GÜ (Ekinözü YİBO)

Üye Müslüm USLUOĞLU (Ticaret Meslek Lis.ve And. Tic. Mes. Lis.)

Üye Ahmet TÜND (Anadolu İmam Hatip Lisesi )

Üye Hicret ZİREK ( Nurettin Aydın İÖO. )

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMA KOMİSYONU

Başkan Beyza DOĞAÇ (A.E.L. İlköğretim Okulu)

Üye Hatice ARAYAN (Pazarcık Lisesi )

Üye Ahmet Ali KARACA (Cumhuriyet İÖO.)

Üye Mesut AYAR (METEM)

Üye Faruk GEVREK (Tatlar İÖO.)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri