İşte saymakla bitmeyen faydaları Kahramanmaraş'ta Suriyeliler yoğun talep gösteriyor

Kahramanmaraş'ın semt pazarlarında yoğun talep gören zencefil Suriyeliler ve hamile bayanların tercihi.

Kahramanmaraş'ta bir semt pazarında rast geldiğimiz zencefil bitkisi hakkında bilgi aldık.Bir pazarcının söylediğine göre; en çok Suriyeli vatandaşların ve hamile bayanların tercih ettiği zencefil, kış hastalıklarına bire bir.

Kilosu 30 liradan satılan zencefil yurt dışından ithal ediliyor. Son yıllarda en çok dikkat çeken bitkilerden birisidir

Zencefil çok iyi bir yangı giderici, iltihap giderici bir maddedir. Kan şekeri üzerinde düşürücü bir etkisi vardır. Mide asitini ve safrayı arttırır. Dolayısıyla et yemeklerine koyulduğunda sindirimi kolaylaştırması gibi bir özelliği vardır. O yüzden sofralarımızda ve günlük hayatımızda zencefile daha fazla yer açmamız gerekir.

Zencefilin kusmayı önleyici etkisi de vardır. Özellikle 1gr. geçmeyen dozlarda hamilelik kusmalarında kullanılır. Bu bitkinin en önemli etki ettiği rahatsızlık mide bulantısıdır. Böyle bir rahatsızlığınız var ise bunun çayını içebilirsiniz.

Mide bulantısının yanı sıra soğuk algınlığı, grip ve öksürük gibi hastalıklarda en sık tükettiğimiz bitkidir. Boğaz iltihabınız var ise zencefili bal veya pekmez ile karıştırarak macun yapabilirsiniz. Bu macunu aç karna içerek boğaz iltihabınızı ve öksürüğünüzü azaltabilirsiniz.

ZENCEFİLİN FAYDALARI

Mide bulantısına iyi gelir. Özellikle hamilelerin mide bulantısını gidermek için kullanılabilir.

Şişkinlik ve kolik gibi sindirim problemlerine iyi gelir.

Mide bağırsak iltihabını giderici madde olarak kullanılır.

Gıda zehirlenmesine karşıdır.

Terletici ve ateş düşürücüdür.

Öksürük, grip ve soğuk algınlığında kullanılır.

Solunum yolları hastalıklarında tüketilir.

Isıtıcı ve yapıştırıcı etkiye sahiptir.

Metabolizmayı hızlandırıcıdır.

Zayıflatma diyeti tutanlar için yardımcıdır

ZENCEFİL KÜRÜ

Kaynayan 1,5 su bardağı suya 4 gram kök zencefili atıp, 5 dakika kaynatınız. Ilıdıktan sonra süzünüz ve sabah kahvaltısından 15.dakika önce aç karnına 1 su bardağı tüketiniz.

ZENCEFİL ÇAYI NASIL YAPILIR?

Malzemeler

1 adet taze zencefil

1 adet portakal

Çubuk tarçın

1 adet limon

Kaynar su

Yapılışı

Taze zencefili çok ince olarak dilimleyiniz. Ne kadar ince dilimlerseniz zencefilin aromasını o kadar çok alabilirsiniz. Veya rendeleye de bilirsiniz. Daha sonra dilimlediğiniz zencefilleri kaynar suyun içerisine atınız. Ardından portakal ve limonlarınızı da dilimleyiniz. Portakal zencefilin sert tadını yumuşatıp kendi şekerini de verdiği için çok güzel bir tat oluşturur. Limon ve portakallarınızı da suyun içerisine koyarak 5 dakika beklettikten sonra kullanıma hazırdır. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri