Kipaş Eğitim Kurumlarından Örnek Davranış

Dünyada birçok ülke açlıkla mücadele ederken, ülkemizde ne yazık ki ekmek israfı had safhada.

 Türkiye'de günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiği belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre ülkemizde bir günde israf edilen toplam 6 milyon adet ekmeğin; 3 milyonu fırınlarda, 2,3 milyonu hanelerde, 0,6 milyonu kurumlar, personel ve öğrenci yemekhaneleri, lokanta ve otellerde israf edilmektedir. Yıllık ekmek israfı ise 1,5 milyar TL olup bununla 100 yataklı 80 hastane, yıllık 500 bin yolcu kapasiteli 18 havaalanı, 16 derslikli 500 okul, 300 öğrenci kapasiteli 250 yurt, 500 kilometrelik bölünmüş yol gibi hizmetlerden herhangi biri yapılabilir.

     Ekmek israfının dünyada ve ülkemizde ulaştığı korkunç rakamlara dikkat çekilerek, çocuklara okul çağında ekmek israfının önemini anlatmak amacıyla Özel Kipaş İlkokulunda, ekmek israfının nasıl önleneceği, evlerde alınacak tedbirler, ekmeği muhafaza yöntemleri, bayat ekmeğin değerlendirilmesi konularında eğitim verildi. 
     Öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği 'Ekmek İsrafının Önlenmesi' konulu etkinlikte bilgilendirici panolar ve afişler hazırlandı.

   Velilerin hazırlamış olduğu, bayat ekmeklerden yapılmış yemek, pasta ve tatlılar tanıtılarak düzenlenen kermesle satıldı. Kermesten elde edilen gelir de Soma’da şehit olan madencilerin ailelerine gönderilerek bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirilmiş oldu.

     Okul müdürü sayın Ergün Kozandağı, velilerin hazırlamış olduğu, bayat ekmeklerden yapılmış yemek ve  pastaların tariflerinden oluşan bir yemek kitapçığının oluşturulup velilere dağıtılacağını, söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri