Toki Duran Karabuğaş Lisesi’nde Okur Yazar Buluşması

Okulumuz “Türkiye Okuyor” kampanyası çerçevesinde Ramazan Avcı’yı misafir etti.

         Okulumuz “Türkiye Okuyor” kampanyası çerçevesinde İl Milli Eğitim Kültür Bölümü şube müdürü, araştırmacı yazar, yazarlar ve şairler şehri güzel Maraş’ımızın yetiştirdiği mümtaz şahsiyet Ramazan Avcı’yı misafir etti.

        “Okur-yazar Buluşması” nın sağlandığı etkinlikte Ramazan Avcı “Okuma Kültürü” konulu bir de konferans verdi. Konferansında Avcı: “Ülke olarak en büyük problemimiz okumamadır. Ülkelerin gelişmişliği ile okuma alışkanlığına sahip bireyleri arasında sıkı bir bağ vardır. Gelişmiş ülkelerde okuma mefhumunun yer ve zamana değildir. Avrupalı her yerde okuyor. Bir Japon yılda 25 kitap okurken biz de ise 6 kişiye 1 kitap düşmektedir. Finlandiya 5 milyon nüfuslu bir ülke olmasına rağmen 1160 kütüphane var. Bizim nüfusumuz 75 milyon, kütüphane sayısı ise 1179.Aradaki farkı ve gelişmişlik düzeyini siz hesap edin. Eğer gelişmiş bir ülke olmak istiyorsak okuma alışkanlığına sahip bireyler yetiştirmek zorundayız. Bu konuda ailelere ve öğretmenler önemli görevler düşmektedir. Ailelere ve öğretmenlere en önemli tavsiyem çocuklarınıza veya öğrencilerinize yaş seviyelerine uygun kitaplar okutun. Bu, çocuğun okuma alışkanlığı kazanmasında çok önemlidir.”dedi.

        Konferansın ardından Ramazan Avcı  “Başarı İçin Kılavuz Öyküler” adlı kitabını imzaladı.

        Okul müdürü Mustafa Yılmaz:”Bu tür etkinlikler öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması adına önemli olduğunu biliyoruz. Bundan sonra okul olarak bu tür çalışmaları gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese özellikle de şube müdürümüz Ramazan Avcı’ya çok teşekkür ederim.” dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri