DEVA Partili Karatutlu: "Deprem 'Geliyorum' dedi, Kahramanmaraş'ı hazırlayabildik mi?"

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, geçen yılın değerlendirmesini yapmak ve Kahramanmaraş'ın deprem sonrası yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi'nin Kahramanmaraş il ve ilçe teşkilat başkanları, yardımcıları ve partililerin de katıldığı toplantıda Karatutlu, Meclis'e giriş yaptığı tarihten itibaren Kahramanmaraş'ın yaşadığı deprem sonrası zorlukları gündeme getirmek için büyük çaba sarf ettiğini vurguladı. Yaklaşık 25 konuşma ve 10 basın toplantısı düzenleyerek şehrin sesini duyurmaya çalıştığını ifade etti.

Karatutlu'nun vurguladığı en önemli konulardan biri deprem sonrası barınma sorunuydu. Binlerce insanın konteyner kentlerde yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Karatutlu, belediyelerin orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için yeterince çaba sarf etmediğini dile getirdi.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Kahramanmaraş'ın özgün dinamiklerini göz ardı ederek aldığı kararlara da değinen Karatutlu, rezerv alan ilan edilen bölgelerdeki esnafların mağduriyetlerine dikkat çekti ve bu konuda yasal direnç göstereceklerini belirtti.

Afet bölgelerindeki istihdam sorunlarına da değinen Karatutlu, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'nın tasarruf tedbirlerinden muaf tutulması gerektiğini savundu. Ayrıca, deprem sonrası bilgilendirme merkezinin kurulmamasını ve halkın yeterince bilgilendirilmemesini eleştirdi.

Sağlık ve ulaşım sorunlarına da değinen Dr. Karatutlu, şehirdeki doktor ve sağlık personelinin barınma sorunları yaşadığını ve ulaşım projelerinin yeterince hızlı ilerlemediğini belirtti.

Toplantının sonunda, tüm siyasi kimliklerin bir kenara bırakılması gerektiğini vurgulayan Karatutlu, "Şehrin sorunlarını çözmek için çalışmaya devam edeceğim" dedi ve birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri