Erbakan Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Hayatını kaybeden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan son yolculuğuna uğurlanıyor.

İLK TÖREN ANKARA'DA

Tedavi gördüğü hastanede pazar günü hayatını kaybeden eski başbakan ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Hacı Bayram Veli Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına çok sayıda bakanın yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Erbakan'ın cenazesi özel ambulansla Balgat'taki evinden yoğun güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde Hacı Bayram Veli Camii'ne getirildi. Sabah erken saatlerde camiye akın eden vatandaşların üzerleri polis ekipleri tarafından tek tek aranırken, camiye çıkan bütün yollar araç trafiğine kapatıldı. Erbakan'ın naaşının camiye getirilmesi ile birlikte avludan tekbir sesleri yükselmeye başladı.

Sabah namazının ardından kılınan cenaze namazına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, partililer ve çok sayıda sevenleri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Erbakan'ın naaşı tekbir sesleri arasında omuzlarda cenaze arabasına konuldu.

Gözyaşları arasında cenaze arabasına götürülen Erbakan'ın cenazesi İstanbul'a götürülmek üzere Ankara Esenboğa Havaalanı'na hareket etti. Öte yandan Hacı Bayram Veli Camisi'nde Kızılay tarafından lokum dağıtılırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından da çay ve sıcak çorba dağıtıldı.

CENAZESİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın cenazesi, özel uçakla Ankara'dan İstanbul'a getirildi.

CENAZE FATİH CAMİİ'NDE

Özel uçakla İstanbul'a getirilen Necmettin Erbakan'ın cenazesi, Atatürk Havalimanı'ndan kalabalık bir konvoy eşliğinde Fatih Camii'ne getirildi.

Uçaktan indirildikten sonra ambulansa konulan cenaze, konvoy eşliğinde Fatih Camii'ne doğru yola çıkarıldı. Güzergah son anda değiştirilerek konvoy sahil yoluna dönüş yaptı. Sahil yolu boyunca bazı noktalar trafiğe kapatılırken, alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Yoldaki bazı vatandaşların cenazeyi, Necmettin Erbakan'la özdeşleşen şekilde baş parmaklarını kaldırarak selamladıkları gözlendi. Cenaze, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Fatih Camii'ne getirildi.

İZDİHAM YAŞANDI

Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın cenazesi, yoğun güvenlik önlemleri altında Fatih Camii'ne getirildi. Camide yüz binler tarafından karşılanan cenazenin musalla taşına taşınması sırasında adeta izdiham yaşandı.

Cenaze töreni nedeniyle Fatih Camii erken saatlerden itibaren adeta dolup taştı. Polis ekipleri, cenazenin İstanbul'a gelmesiyle birlikte cami ve çevresindeki güvenlik önlemlerini arttırdı. Saadet Partisi Gençlik Kolları üyeleri de, güvenlik önlemlerine destek verdi. Üzerlerinde kırmızı yelekler bulunan gençler, tören sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için önlem aldı.

Cenazeyi taşıyan ambulansın gelmesiyle birlikte Fatih Camii'nde adeta izdiham yaşandı. Kalabalık, sakin ve duyarlı davranmaları konusunda sık sık yapılan anonslarla uyarıldı. Bir süre ambulansta bekletilen cenaze, kapıların açılmasının ardından eller üzerinde caminin içine taşındı. Partililer, tabutu taşıyabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan ve sevenleri, musalla taşı üzerine konulan tabutun başında dualar okudu. Tabutun başında adeta izdiham

yaşandı. Yoğun kalabalık nedeniyle zaman zaman ezilme tehlikesi geçirenler oldu. Bu sırada bazı partililer arasında gerginlik yaşandığı gözlendi. Birbirlerini iten partilileri, gençlik kolları üyeleri ayırdı.

Öte yandan, cenaze için yüzlerce basın mensubu da Atatürk Havalimanı ile güzergah başta olmak üzere, cami ve çevresinde konuşlandı.

10 BİN POLİS GÖREV YAPIYOR

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze töreni için 10 bin polis görevlendirildi.

Erbakan için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreni nedeniyle 10. Yıl, Fevzi Paşa, Macar Kardeşler, Halıcılar ve Vatan Caddesi sabah 07.00'dan itibaren trafiğe kapatıldı. Kapatılan cadde ve sokak girişlerinde polis ekipleri önlem aldı. Binlerce kişinin katılması beklenen cenaze töreni nedeniyle Fatih Camii ve çevresinde 3 bin 500 polisin görev yaptığı öğrenildi. Camideki törenin ardından mezarlığa kadar oluşturulacak konvoy nedeniyle yol güzergahlarında önlem alındığı, cenaze töreni nedeniyle Fatih, Zeytinburnu ve çevresinde toplamda 10 bin polisin görevlendirildiği belirtildi.

"EMEKLİLİĞİN MÜBAREK OLSUN HOCAM"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın toprağa verileceği Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı'ndaki kabri başında "Emekliliğin mübarek olsun hocam" yazılı pankart açıldı.

Erbakan, Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Cenaze törenine ilişkin tüm hazırlıklar tamamlanma noktasına geldi. Necmettin Erbakan'ın toprağa verileceği Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı'ndaki aile kabristanı hazırlanırken, kabir başındaki partililer "Emekliliğin mübarek olsun hocam" yazılı pankart açtı. Partililer bir yandan da Kura'ı Kerim okuyarak dualar ediyor.

Öte yandan, defin işlemi için İzmir, Konya ve Mekke'den toprak getirildi.

ORGENERAL KIVRIKOĞLU CENAZEYE KATILACAK

Genelkurmay Başkanlığı'nı temsilen 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Necmettin Erbakan'ın cenaze törenine katılmak üzere Fatih Camii'ne geldi.

Kıvrıkoğlu'nun gelişinin hemen ardından cami avlusundan tekbir sesleri yükseldi. Yoğun kalabalık ve izdiham nedeniyle Orgeneral Kıvrıkoğlu camiye girmek için bir süre bekledi. Orgeneral Kıvrıkoğlu, kısa süren bekleyişin ardından güvenlik önlemleri eşliğinde camiye giriş yaptı.

BAYKAL CENAZEYE GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Erbakan'ın cenazesine katılmak için İstanbul'a geldi.

Ankara'dan İstanbul'a gelen Deniz Baykal, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Baykal'ın ardından KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Namık Kemal Zeybek, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek de İstanbul'a geldi.

Öte yandan Ürdün, Fas, Kuveyt, Suriye, Suudi Arabistan, Mısır ve Bosna Hersek gibi ülkelerden de pek çok kişinin cenazeye katılmak için İstanbul'a geldiği görüldü. İstanbul'a gelenler, Saadet Partisi (SP) tarafından tahsis edilen otobüslerle cenaze törenine katılmak için Fatih'e götürüldü.

BAŞBAKAN CENAZEDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan'ın cenaze törenine katılmak üzere Fatih Camii'ne geldi.

CENAZE CAMİDEN GÜÇLÜKLE ÇIKARILDI

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın cenazesi, kılınan namazın ardından güçlükle Fatih Camii'nden çıkarıldı. Cenazenin içinde bulunduğu ambulans, yoğunluk nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar, kalabalığın yolu açmasının ardından ilerlemeye başlayan ambulansın ardından bir süre yürüdü. Protokol, ambulansın gidişinin ardından araçlarına binerek camiden ayrıldı.

 GAZZE'DE ERBAKAN İÇİN TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Gazze'de Necmettin Erbakan için taziye çadırı kuruldu. Gazze Başbakanı İsmail Haniyye, bakanlar ve çok sayıda kişi kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Taziye çadırının yoğunluktan dolayı Çarşamba gününe kadar açık olacağı belirtildi. İsmail Haniyye'nin, Gazze'deki bütün camilerde ve Ketibe Meydanı'nda kıldıracağı gıyabı namazının iptal edildiği, gıyabi cenaze namazının Cuma günü tüm camilerde ve merkezi bir yerde kılınacağı ifade edildi.

ERBAKAN'IN CENAZESİ KONVOY EŞLİĞİNDE MEZARLIĞA GÖTÜRÜLÜYOR

Erbakan'ın cenazesinin bulunduğu ambulans, yoğun kalabalık nedeniyle güçlükle ilerleyebildi. Camiden çıktıktan sonra Halıcı Caddesi'ni takiben Vatan Caddesi'ne ulaşan kalabalık, ağır ağır Merkez Efendi Mezarlığı'na doğru ilerliyor. Vatan Caddesi'nde adeta insan seli yaşanırken, kalabalığın taşıdığı "Bugün bir şehid kazandık Allah yolunda", "Hocam kervan yürüyor" yazılı pankartlar dikkat çekti.

CENAZESİ MEZARLIĞA GETİRLİDİ

Eski başbakan ve Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından yüz binlerce kişinin yer aldığı konvoy eşliğinde yaklaşık 2.5 saatte Merkez Efendi Mezarlığı'na getirildi.

Cenaze namazının ardından ambulansa konulan cenaze, yoğun kalabalık ve izdiham nedeniyle güçlükle ilerleyebildi. Camiden çıktıktan sonra Halıcı Caddesi'ni takiben Vatan Caddesi'ne ulaşan kalabalık, çeşitli pankartlar taşıyarak sık sık tekbir getirdi.

Yürüyüş sırasında "Mücahit Erbakan" sloganları atılırken, Vatan Caddesi'nde adeta insan seli yaşandı. Yürüyüş sırasında polis helikopteri de Vatan Caddesi üzerinde güvenlik uçuşu yaptı.

Yüz binlerce kişinin oluşturduğu konvoy eşliğinde getirilen cenazeyi, Merkez Efendi Mezarlığı girişinde binlerce kişi karşıladı. Cenazeyi taşımak isteyenler arasında kısa süreli izdiham yaşandı. Partililer ve Erbakan'ın sevenleri, tabutu omuzlayabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Cenaze, yoğunluk ve izdiham arasında omuzlar üzerine alınarak mezarlığa giriş yaptı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri