İttifak Gerçekleşiyor Mu?

Genel seçim havasına artık yavaş yavaş giriliyor.

Partilerde aday adaylıkları için isimler çıkmaya başladı. Bu arada seçim sisteminde değişlikler konuşuluyor, seçim barajı indirilsin diyenler CHP son açıklamasında barajın % 7 olması gerektiğini savundu, hükümet kanadından ise bu konuda ses yok, çünkü onlar geçmişte koalisyon hükümetlerin ülkeye zora soktuğuna savunuyorlar. Kahramanmaraşlı seçmen ise ittifaklarında bir çözüm yolu olduğunu, mecliste herkesi temsil edilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Anlaşılan o ki, seçimlere doğru siyaset kazanı daha hızlı kaynayacak.


Bu arada baraj kaygısı yaşayan partilerde ittifak çalışmaları da derinden sürdürülüyor. Nitekim iki gün önce Kahramanmaraş’a gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener’in bu bağlamda kulis çalışmaları yaptığı biliniyor. Genel Merkezler ise kıpır kıpır,

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Namık Kemal Zeybek Başkanlığındaki DP ile seçim ittifakı doğrultusunda görüşmeler yaptıklarını belirterek, “İnşallah olumlu bir noktaya geleceğiz” dedi.
İttifakın çatısı konusunda “objektif kriterler” göz önüne alındığında Saadet Partisi’nin önde olduğunu ifade eden Kazan,  Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener’i de ziyaret ettiklerini belirterek “Ne kadar bütünlük sağlayabilirsek, o kadar hayırlı olur. Herkesin bir oyu var. Sayın Şener de zaten bizden ayrılma, neden olumsuz baksın” dedi.

DP Genel Başkanı Zeybek, Haziran ayında yapılması planlanan milletvekili genel seçimleri öncesi, Meclis dışındaki partiler arasındaki olası seçim ittifakını değerlendirdi.

Zeybek, "Bir iki ay sonra, seçime yaklaştığımız zaman yanımıza bir takım siyasi partileri almamız gerekiyorsa alacağız ve barajı ancak bu şekilde aşmayı başarıyorsak onu da yapacağız" dedi. Yapılacak olası ittifakta DP'nin çatı parti olma şartını öne çıkartan Zeybek, "Bundan ödün vermemiz mümkün değildir. İttifak yapacağımız siyasi partinin Cumhuriyet değerlerine karşı bir tutum içinde ve demokratik gelişmeye karşı olmaması gerekir" diye konuştu.

GÖZLERİMİN İÇİNE BAKTI VE-

Saadet Partisi ile seçim ittifakına sıcak bakan Zeybek, Erbakan'ın isteği üzerine görüştüklerini anlattı."Hocamız çok içtenlikli bir ifade ile gözlerime baktı ve "vatan ve memleket tehlikede, vatan ve memleketi kurtarın' dedi. Çok etkilendim" diyen Zeybek, şöyle devam etti:

"Sayın Erbakan benim Başbakanımdı, Biz DYP'den bakandık ama Erbakan da bizim Başbakanımızdı. 54 Hükümet döneminde yakın çalıştık.

Biz Saadet Partisi haline gelen Refah Partisi ile koalisyon kurmuştuk. Böyle bir ittifak söz konusu olursa hem bizim partilerimizin, hem Saadet Partililerin hem de kamuoyunun aklına

Tabi taban bu birlikteliğe nasıl bakar bilinmiyor, ama üç partinin tabanının bir birini yakın olması ittifakın yapılmasının güç olmadığını gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri