Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı eğitmenleri ve AKMOD’un 2018 yılının ilk 3 aylık bölümünde 45.000 öğrenci ve öğretmene yangın ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik farkındalık eğitimi verdiği bildirildi.
Büyükşehir İtfaiyesi eğitmenleri, yıl boyunca aralıksız devam edilmesi planlanan eğitimlere Deniz Bitmiş Ortaokulu’yla devam etti.
Okuldaki tüm öğrencilerin katıldığı eğitim ve uygulamalı tatbikatta yangın ve doğal afetler öncesi, olay anı ve sonrasında doğru hareket tarzının nasıl olması gerektiği ile ilgili sinevizyon eşliğinde sunumlar yapıldı. Yangın ve afetlerden korunma yöntemleri hakkında pratik bilgiler verildi.
Yaklaşık 2 saat süren sunum ve teorik anlatımlar sonrası, uygulamalı yangın ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Okulda alarm çalınarak öğrencilerin bahçeye belirli bir düzen dahilinde intikali sağlandı. Daha sonra AKMOD arama kurtarma moral destek ekibi elemanları sedye ile, merdivenli itfaiye aracı ise 3. kattan asansörle yaralıları dışarı tahliye ettiler. Tatbiki olarak itfaiye erleri tarafından tavada yangın çıkarılarak yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Eğitim sonunda, Deniz Bitmiş Ortaokulu idarecileri Büyükşehir İtfaiyesi eğitmenlerine teşekkür ettiler.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder; ‘’Yangın ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik toplumsal bilinç oluşturmak temel amacımızdır. Bu bağlamda; Anaokulu çağındaki çocukları minik kahramanlar, ilköğretim çağındakileri itfaiye çocuk kulübü, 14-18 yaş grubu öğrencileri gençlik itfaiyesi 18 yaş sonrasını itfaiye gönüllüsü olarak teşkillendirip eğitmeyi ve böylece olası her türlü afet ve yangınlara hazırlıklı olmayı hedefliyoruz. Eğitmenlerimiz, bu yılın ilk üç ayında 41.384 kişiye bire bir eğitim vererek önemli bir çalışmaya imza attılar. Hedefimiz bu sayıyı 150.000 kişiye çıkarmak. Zira, öğrendiğimiz ve bize basit gibi gelen pratik bilgiler hayatımızın bir yerinde önemli kazanımlar sağlayabiliyor’’ dedi.