AK PARTİ KONGRESİNE CUMHURBAŞKANI KATILIYOR

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir beraberinde AK Parti ilçe Başkanları ile beraber Ak Parti il Binası’nda basın toplantısı düzenledi.

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir beraberinde AK Parti ilçe Başkanları ile beraber Ak Parti il Binası’nda basın toplantısı düzenledi.

Özdemir, 24 Şubat 2018 günü saat: 12.00’da yapılacak olan AK Parti 6.İl Kongresi’ne Dünya Lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da katılacak” Tüm halkımızı kongremize davet ediyorum. Kongre hazırlıklarımız başladı” dedi.

Özdemir, Kongre süreci hakkında bilgi veren Özdemir şunları belirtti; “24 Şubat saat 12.00’da AK Parti Kahramanmaraş İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın misafir olduğu bir kongre olacak. Buna sadece kongre demek te biraz haksızlık olur çünkü cumhurbaşkanımızın her gittiği il kongresi bir mitinge dönüşüyor. Dolayısıyla bunun duyurusunu yaparken bunun bir kongre gibi değil de yüz yılın liderinin şehrimize gelmesi bizim için büyük ve önemli bir olay olacak. Dolayısıyla ona da yakışır bir karşılama ve program yapmak istiyoruz. Kongrede genel merkezimiz belli bir süreç takip ediyor. İl Başkanlarıyla ilgili bir değerlendirme ve hazırlık aşaması oluyor. Bu hazırlık aşaması içerisinde il başkanlarının performansları, il başkanları ile ilgili görüşler, genel merkezimizin kendi istişareleri, kendi çalışmaları ve sonunda il başkanının devam edip, etmeyeceği ile ilgili bir karar veriyorlar, ondan sonra da devam etmesini düşündükleri il başkanlarına kongre tarihi veriyorlar. Bizde Cuma günü il başkanları toplantısı sonrasında Teşkilat Başkanımız Mustafa Ataş, Kahramanmaraş’a Osmaniye’ye, Kayseri ve Malatya’ya kongre tarihlerimizi bildirdi. Osmaniye ve bize cumhurbaşkanımız, Kayseri ve Malatya’ya da başbakanımızın gideceği yönünde karar bildirildi. Bizde bu kapsamda aynı bilgiyi sizinle paylaşıyoruz. İnşallah memleketimiz için ilimiz için davamız için hayırlı olur. Bugüne kadar bu işleri yaparken hep iyi niyetle birlik ve beraberlik içerisinde yapmaya çalıştık ve zaman zaman basınla birlikte de omuz omuza çalıştık. Gazeteciler bizim çalışma arkadaşlarımızdır. Siyasetin en önemli dayanak noktalarından biri basındır” dedi.

 

KONGRE VE MİTİNG YAPILACAK

İl Başkanı Özdemir; “Kongremizi Terminal binamızın arkasında yeni yapılan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ait spor salonumuzda yapacağız. 3 bin 500 koltuk kapasiteli ama toplam kapasitesi 6 bin 500 kişilik salonda yapacağız. Salonun dışarısında büyük bir alan var. Zaten programın büyük bir kısmı da dışarıda geçecek. Çünkü tahmin ediyorum büyük bir kalabalık olacak. Dışarıda da 35-40 bin kişiyi misafir edebilecek, büyük bir miting yapılabilecek bir alanı var. Toplantı ve kongreyi orada icra edeceğiz” dedi.

Özdemir; “2 yıldır burada il başkanlığı yapıyorum ve her gelen misafirimize bizimle ilgili eleştirilerinizi bize söyleyebilirsiniz diyorum. Bunu şunu için söyledim; böyle bir makamda bulunmak insana bazen kendisinde olmayan bir güç hissi verebilir. Bu hisse kapılmayalım, doğru hareket edelim, adaletli karar verelim. Burada yanlış yapmayalım. Bizim yaptığımız hatalarla kurumun itibarı zedelenmesin diye çok dikkat ederek bu işi yapmaya çalıştım. Bu süreçte taşıdığım endişe sadece budur. Acaba bu sürece, bu makama zarar verici bir işlem yaptım mı yapmadım mı diye. Yoksa AK Parti’de teşkilatlarda şöyle bir şuur vardır; burada geçen dönem birlikte çalıştığımız birçok ilçe başkanımız bugün yoklar. Ama onlar sizin huzurunuzda davalarının anahtarlarını yeni ilçe başkanlarına teslim ettiler. Hiçbiri de bundan gocunmadı. Dolayısıyla bizde böyle bir endişe hiçbir zaman olmadı. Yani davamızın liderinin bize öğrettiği, aşıladığı en önemli şey budur. Biz hareket ederiz, görev verilirse yaparız, görev verilmediğinde kenarda durur davamızı desteklemeye devam ederiz. Biz işimizi iyi yapma yönüyle endişe taşırız. İnşallah bu endişemiz de daim olur” dedi.

YÖNETİM KURULU İÇİN ÇAĞRI YAPTIK

Özdemir; “Genel merkezimiz bu defa farklı bir yöntem izledi. Bugünden itibaren hem kurumsal web sitemizde hem de kurumsal sosyal medya hesaplarımızda AK Parti’de İl Yönetim Kurulu Üyesi olmak isteyenler müracaat edebilir diye bir paylaşım yapacağız. Bir hafta süre vereceğiz. O müracaatların içerisinden mülakatlar yaparak yönetimimizi belirleyeceğiz. AK Parti teşkilatlarında bir baskı, zorlama olmaz. Öneri olabilir. Biz yeni il başkanı olduğumuzda veya ilçe başkanlarımız yeni kongrelerini yaptıklarında milletvekillerimizin ve belediye başkanlarımızın mutlaka görüşleri alınır. İstişare edilmeden, görüşler alınmadan hiçbir karar verilmez. Ama alınan görüşlerle ortaya çıkan doğrularla hareket edilir. Eğer alınan görüşlerde yanlışlık varsa o yanlışlığın ne olduğunu ile ilgili istişare mekanizması çalışır ve sonunda doğru olan karar verilir. Bizde aynı şeyi yapacağız.” Dedi.

Özdemir Kahramanmaraş’taki yatırımlarla ilgili olarak ise şunları söyledi; “Kahramanmaraş’ta son 2 yıldır çok ciddi yatırımlar var. 2 yıldır Kahramanmaraş’ın yatırımlarıyla ilgili artık vatandaşlarımızdan çok şikâyet almıyorum. Çünkü artık görünür binalar ortaya çıkmış. Bu süreçte biz birlik hareket etmeyi, birbirimizi desteklemeyi öğrendik. İkinci bir husus ta Kahramanmaraş neyi, nasıl isteyeceğini daha iyi öğrendi. Ankara’da milletvekillerimiz bu işleri çok iyi takip ediyorlar” dedi

Özdemir; Kongremize hem MHP hem de CHP İl Başkanlarımızı davet edeceğiz. Ben CHP Kongresine de katıldım. O arkadaşlarımız şehrimizde bizim gibi düşünen arkadaşlarımız ve ortak noktalarımız var. Bu yönüyle davetimize icabet ederlerse memnun oluruz. Kongre günü servisler vatandaşlarımızı kongre yerine taşıyacak. Tüm halkımız kongremize davetlidir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri