BU NEDİR? DEDİLER YEMEYE DOYAMADILAR

Kahramanmaraş tanıtım günlerinde Sarıgül İmamoğlu Tarhana ve Firik firması, tarhananın firik halini de vatandaşlarla buluşturdu.

Kahramanmaraş tanıtım günlerinde Sarıgül İmamoğlu Tarhana ve Firik firması, tarhananın firik halini de vatandaşlarla buluşturdu.

Bu yıl 2.'si düzenlenen Kahramanmaraş Tanıtım günlerinde, büyük zahmetlerle yapılan tarhananın firik hali de Ankara'da özlemini çeken Kahramanmaraşlılar ile buluşurken firiği bilmeyen vatandaşlar ''Bu Nedir?'' diyerek merakları gidermeye çalıştılar. Tadına baktılar, doyamadılar. Firma yetkilisi Yılmaz Terliksiz, tarhananın yapılışını ve faydalarını anlattı, firik ikramında bulundu. Tadına doyamayanlar ise kilo kilo tarhana firiği aldılar. 40 çığ firik getirdiğini belirten Yılmaz terliksiz, iki saat içinde firiğin bittiğini belirterek,'' Tanıtım günlerine ilk katılışımız, tarhananın tüm çeşitlerini getirmek kolay ama firik halini getirmek zor. Çünkü daha kurumamış haline ile yüzlerce kilometre geleceksiniz. Ama biz bunu göze aldık ve getirdik. Hem burada yaşayan hemşehrilerimiz, hem de merak edenlere tarhananın firik halinde ki lezzetini de sunduk. Çok beğendiler. Tanıtım günleri boyunca yine firiğimiz Kahramanmaraş'tan gelecek, zahmetli olsa da işimiz bu. Böyle bir gün düzenlenmesinde dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkes teşekkür ediyorum.'' dedi.

Çorbalık, cips, kışlık olarak satılan tarhanadan vatandaşlar hem tadı ile hem kalitesi ile memnun olduklarını, firiği görünce de ayrıca mutlu oldukların belirttiler. 

  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri