CHP’Lİ ÜNAL ÇEVRE FELAKETİNE DİKKAT ÇEKTİ

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş yaptığı yazılı açıklamasında Aksu Nehrinde ve Sır barajında yaşanan çevre felaketine dikkat çekerek uyarıda bulundu

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş yaptığı yazılı açıklamasında Aksu Nehrinde ve Sır barajında yaşanan çevre felaketine dikkat çekerek uyarıda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş Sır barajında yaşanan çevre felaketi ile ilgili bir basın açıklaması yaparak yetkilileri uyardı.

Ateş açıklamasında: “Kahramanmaraş’ımız da yatırım yapan istihdam sağlayan işadamlarına tabiî ki teşekkür ederiz ama onların yatırım yapmaları bu şehirde yaşayan insanların havasını suyunu ve toprağını zehirlemelerini gerektirmez. Birileri üç kuruş daha fazla kazanacak diye kendi zehirli atıklarını bizim nehirlerimize arıtmadan atıyorsa bu bizim şehrimize yapılan en büyük ihanettir.

2014 yılından bu yana yaklaşık on sefer dile getirdiğimiz bu konu ile ilgili gerek Valilik nezdinde gerekse Büyükşehir Belediye Başkanlığı nezdinde görüşmelerimiz oldu. Yetkililere durumu anlattık onlara dedik ki:

“Bakınız bu çevre kirliliği bir felaket büyüklüğündedir. Bu atıklar Aksu nehrine atılıyor. Oradan baraj gölüne akıyor orada balık çiftlikleri var burada yetişen balıklar geri bu memleketin insanına yediriliyor. Yapılan Analizlerde başta kanser ve kısırlığa yol açan ağır metaller içeren bu ürünler halkımızı zehirliyor. Bu konuda acil önlem alınması gerekmektedir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri