Göksun Evet Diyor !

Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı;

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine önceki gün TPB Başkanı Nevzat Pakdil ile birlikte bir ziyarette bulunduk..

    Göksun’lu olan Nevzat Pakdil, dostları ile hasret giderdi, onları ziyaret etti, büyüklerinin hayır duasını aldı.. kelimenin tam manası ile bir Göksun Çıkarması yaptık..

    Bizlere Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Çoşkun Aydın, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Polat, ilçe yönetimi ve Maraş heyeti ile birlikte ilk durağımız Göksun Sanayi Sitesi oldu..

    Evet ‘ mi ? Hayır mı ? sözüne girmeden:

    Söze eskiye giderek başlamak istiyorum mazi gözümün önünde canlandı..: 23 Nisan 1981 veya 82 olabilir, Göksun da yapılacak 23 Nisan şenliklerine katılmak üzere Kahramanmaraş Merkezden  Göksun’a gidiyoruz, Şehir merkezi sıcak yaz gelmiş kısa kollu gömlekler var üzerimizde , Püren geçidine vardık, kar sebebi ile neredeyse yol kapanacak, Göksun içine indiğimizde karla karışık yağmur ve felaket soğuk var..

    Soğuktan titremeye başladık, emanet ceket bulduk, bir süre zor dura bildik ve kendimizi kapalı mekanlara attığımız o günler gözümün önüne geldi..

    6 Nisan 2017 Nevzat Pakdil ve ekibi ile bir gazeteci olarak yine Göksun’a gidiyoruz, tabi bu defa tedbirliyiz, kazak ceket giydik.. giymesine giydik de Göksun Sanayi Sitesinde evet çalışması yaparken, dağdaki kar’ın soğuğunu alıp bize getiren rüzgar bizi kazak ve cekete rağmen dondurdu.. sonunda emanet birer palto bulmak zorunda kaldık..

    Göksun: Yayla Göksun , daha ağaçlar açmamış dağlar kar..

    Bizden siyasilere tavsiye : 16 Nisan ‘a kadar Göksun’a seçim çalışmasına gidecekseniz sıkı giyinin işin hiç şakası yok.. Kahramanmaraş merkez de hava güneş diye sakın aldanmayın !..

    Tarihi süreci gözden geçirdim:

    O tarih de Göksun ilçesinde bir iki kamyon tamircisi, bir elektrikçi, bir lastikçi vardı, Maşallah Göksun Sanayi Sitesi mütiş olmuş, Traktör Römorkundan, küçük makinalara kadar her türlü imalat yapan Göksun Sanayi esnafı  ve Sanayi üretimi, yenilikleri ile  Mobilyacılar, Kapı Pencere yapan ahşap ustaları, Pen yapan ustalar, Oto tamirhaneleri, Kaportacılar, aklınıza ne gelirse her türlü esnaf var ve güzel bir sanayi sitesi kurulmuş..

    Yetiyor mu ? yetmiyor.. her vardığımız yerde işimizi büyüteceğiz yerimiz yok, daha geniş alanda Sanayi sitesi istiyoruz.. istekleri ile karşılaştık..

    Hemen her iş yerinde bir Suriye’linin çalıştığı gördüğüm Sanayi çarşısında, birinci mesele çalışacak adam yok.. işsizlik değil, iş beğenen yok..

    Görüştüğümüz esnafımız: Göksun yerli halkı, belediye veya kamu kurumlarında masa başında iş istiyor, böyle olunca, Sanayi de kimse çalışmak istemiyor diyor..

     Çalışan Sanayi Esnafı ise : Baba oğul- yada kardeşler, yanlarına bir iki Suriyeli alarak işi götürmeye çalışıyorlar.. büyük çapta imalat yapanlar ise daha geniş yer istiyor burası bize yetmiyor büyümek istiyoruz diyorlar..

     Nevzat Pakdil, beyle gezdiğimiz yerde gördüğümüz şu ki : “Herkes Allaha çok şükür işlerimiz iyi, 16 Nisan Pazar günü evet diyeceğiz diyorlar..

     Yüzde yüzü mü ? derseniz elbette değil, hayır diyenler, sesiz kalanlar, Ak Parti ekibini görünce yolunu değiştirenlerde yok mu derseniz var, ama benim genel de esnaf dan edindiğim bilgilere göre : Göksun da Evet yüzde 80 yüzde 20 de hayır çıka bilir diyorlar..

     Ak parti oyu, MHP oyu, BBP Partisini oyu, ve Cumhurbaşkanlığı seçimindeki oy oranına baktığımızda da aşağı yukarı böyle gibi görülüyor..

     Selvi söğütlerinin yeşerdiği, diğer ağaçların yeni yeni tomurcuk vermeye başladığı Göksun ilçemiz gerçek bir yayla.. 16 Nisan da evet’le bahar gelecek gibi duruyor..

     Göksun belediyesi 2 Nisan da Kar Festivali yaptı..

     Göksun dağında kar, Beyaz Gelinlik gibi dağları süslerken, karın altından, Çiriş çıkmaya başlamış, lale sümbüller yavaş yavaş uç vermeye başlamış , baharın ucu görülmüş..

     Bu demek değil ki : Göksun ‘a Ceket veya Kısa kollu gömlekle gitmeyin, donarsınız benden söylemesi hele bir Mayıs ayını görün derim..

     Göksun 18 Nisan Pazar günü evet diyecek, büyük bölümü evet diyecek bunun oranı yüzde 80 olur diye umut ediyorlar.. öyle veya böyle bu evet’te Göksun ilçesi birinci olmak istiyor teşkilatta bu heyecanı gördüm..

     İyi evetler diyorum..

     İyi günler..

    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri