Kahramanmaraşlı 85 yaşındaki işadamı İsmail Kurtul'un hayatı kitap oldu.
Dünden bugüne Kahramanmaraş'ı anlatan İsmail Kurtul'un hayatı, Yaşar Alparslan tarafından kaleme alındı. "Ustalara Saygı" adıyla yayınlanan kitapta, girişimci ruha sahip bir insanın yaşam serüvenin yanı sıra bir oğulun, bir babanın aynı zamanda bir dedenin hikayesi anlatılıyor.
17 yaşındayken baba mesleği olan bahçeciliğe başlayan İsmail Kurtul, "Bahçecilik işini bırakıp, ağırlığı çeltikçiliğe verdik. Sonra da hem kendi malımızı hem de civarda yetişen çeltiği değerlendirmek için çeltik fabrikası kurduk. Dünyadaki iktisadi değişimi görerek, çeltik işini bırakıp pamuk işine yöneldik. Çünkü Türkiye'de çeltik geriledi, sebep risk çok. Dünyanın küçülmesi ülkeleri birbirine açtı. Kapalı ekonomi kalmadı. Artık değil kendi içinde dünya ile rekabet edeceksin. İşte dünya şartlarında pirinçte dayanamadık. Pirinç işi Maraş'ta bitti. Bu ara başka gelişme oldu. Eskiden ekilen koza hışırın yerine modern pamuk aldı" dedi.
İşadamlarının memleketleri için elini taşın altına koymaları gerektiğine vurgu yapan Kurtul, 60 yıllık iş tecrübesiyle iş alanlarındaki boşluğu doldurduklarını söyledi.