HEMŞEHRİMİZ MURAT ÇOKYİĞİT’İN YENİ KİTABI ÇIKTI

Kahramanmaraş yazarlar ve şairler kenti olarak dikkat çekiyor. Kahramanmaraşlı Tekstil Mühendisi hemşehrimiz Murat Çokyiğit’in ikinci kitabı olan Öteki Sen kitap raflarında yerini aldı

Kahramanmaraş yazarlar ve şairler kenti olarak dikkat çekiyor. Kahramanmaraşlı Tekstil Mühendisi hemşehrimiz Murat Çokyiğit’in ikinci kitabı olan Öteki Sen kitap raflarında yerini aldı

Türkiye’de Kahramanmaraş denildiğinde ilk akla dondurma ve yazarlar gelmektedir. Türkiye’de düşünce ve yazım hayatının çeşitlenmesinde büyük payı olan Kahramanmaraşlı yazar ve şairlerimiz eserleriyle de ilgi çekmeyi başarabiliyorlar.

Yazdığı iki romanı ve bu romanlarının konuları itibariyle ülkemizde çok az bir örneği bulunan her iki kitapta ele alındığında bir çırpıda okunacak kadar akıcı bir üslupla yazılarak dikkati çekmeyi başarmıştır.

Hemşehrimiz Murat Çokyiğit’in her iki kitabı ile ilgili tanıtımlar aşağıda yer almaktadır.

TEMSİLCİ

Hiç düşündün mü bilmiyorum? Herhangi bir dua veya talebin olduğunda nasıl bir mekanizmayı harekete geçiriyorsun? Yani bu talebinden sonra neler oluyor?

Hayatımız boyunca bizimle beraber olan, sadık, çalışkan, hiç uyumayan ve yorulmayan, sebep sonuç ilişkisini sorgulamayan, sadece taleplerimizi, isteklerimizi, arzularımızı yerine getirmeye çalışan, bunları düzenleyen, yaşantımızın şekillenmesinde çok önemli rolü olan, bir temsilcinin varlığından bahsetsem.

Bildiğimizi zannetmemiz, öğrenmemizin en büyük düşmanıdır. Oysa doğru diye tutunduğumuz bilgilerin bugüne ait olabileceğini ve “ben”i bir sonraki doğruya ulaştırmak için araç olduğunu keşfedebilmelidir insan.

Gerçekler öğrenilince, zannetmeler biter.

“Onlar imkânsız olduğunu bilmedikleri için başardılar.”

***

Gerçekte kimdi bu Duhan? Kendisindeki değişimi nasıl fark etmişti? Kaç zamandır tanıyordu kendisini? […] Kendi alnında gördüğü ışık tam olarak ne anlama geliyordu?

– İşte o gördüğün ışık senin temsilcindi. Yani varlığının farkında olmadığın, ama her zaman seninle olan yol arkadaşın.

ÖTEKİ SEN

Küçükken bahçede kaybettiğim zincirin son halkası bu kitapmış meğer. Toprağın içinde ayrı köşelerde uç vermiş iki küçük halka, ilk bakışta bir bütünün parçaları gibi gelmemişti. Ta ki, üzerini sıyırıncaya

kadar. Sıyırmak; kaos görüntüsü altındaki büyük organizyonu anlama isteği, buz dağının görünmeyen yüzeyine yolculuk bileti ve duygu dünyasının kapısını aralama çabasıdır. Duygusal kimliğimiz gerçekten kader midir? Yoksa kendimize biçtiğimiz rol mü? Bedensel faaliyetlerimizin devamı için başkalarıyla görev dağılımı yapıyorsak, Ruhsal faaliyetlerimizin devamı içinde duygu dağılımı yapıyor olabilir miyiz?

Hemşehrimize yazarlık hayatında başarılar dileriz.

MURAT ÇOKYİĞİT KİMDİR?

Murat Çokyiğit, 1970 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1992 yılında Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Uzun süre tekstil işletmelerinde yönetici olarak çalıştı. Hâlen özel bir şirkette, tekstil sektörü için (iplik, örgü, dokuma ve konfeksiyon) kurumsal yapay zekâ uygulamaları (ERP) proje liderliği görevini yürütmektedir.

İzmir’de yasayan Çokyiğit, evli ve iki çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri