İKİ YIL ÖNCE BU GÜN KARAR ALINMIŞTI

Akçakoyunlu ve Şehit Evliya Mahallesinde imar dönüşümü yapılacak mı?

Onikişubat Belediyesi iki yıl önce bu gün ( 2 Kasım 2015) Belediye meclisinde şehrin gelişimi adına önemli bir karar almıştı.

Kahramanmaraş’ın merkez eski mahallelerinden Akçakoyunlu ve Şehit Evliya (Devecili) Mahallesi ile ilgili o gün Belediye Meeclisinde alınan karar ve yapılan açıklama şöyleydi.

Gündemin beşinci maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün meclise getirdiği “Konut alanları, ticaret alanları ve her türlü sosyal donatı alanları oluşturmak amacıyla 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 73. Maddesi kapsamında tespit edilen alanların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı olarak belirlenmesi” teklifi görüşüldü. Maddeye ilişkin konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Akçakoyunlu ve Şehit Evliya Mahallelerini kapsayacak çalışmayla 7 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm yapmayı amaçladıklarını söyledi. Mevzuata ilişkin de bilgiler veren Mahçiçek, şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi buralar memleketimizin en eski yerleşim yerleri. Birisi Akçakoyunlu Mahallemiz eski adıyla Devecilli, diğeri ise bizim eskiden Acemli dediğimiz Şehit Evliya Mahallesi. Maalesef bugüne kadar kentsel dönüşüm çalışması yapamadık çünkü yeni bir belediyeyiz. Daha öncelikli işlerimiz vardı. Dolayısıyla ‘şimdi bir alan belirleyip oradan başlayalım’ diyoruz. Tespit ettiğimiz yer de ‘uygun olur’ diyoruz. Hem merkeze yakın ve bir vadi gibi. Aslında projelerimiz de hazır. Tabi başlayabilmemiz için de mevzuat gereği bir süreç gerekli. Biz bunu kabul edip geçirdiğimiz zaman Büyükşehir Belediyemize gidecek. Büyükşehir Belediyemizin komisyonlarında ve genel kurulunda görüşüldükten sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gidecek. Buradan da Bakanlar Kurulu kararı çıkartılmak üzere Başbakanlığa gidecek. Böyle bir uzun süreç var. Bize göre uzun bir süreç ama yasa böyle. İnşallah bunlar üzerinde çalışacağız ve kentsel dönüşümün startını vereceğiz” diye konuşmuştu.

KAHRAMANMARAŞ’IN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJEYDİ?

Kahramanmaraş’ın merkezine en yakın ama şehrin kentsel gelişimine de büyük katkı yapacak olan bu değişim ve dönüşüm projesi ile ilgili alınan kararın üzerinden tam iki yıl geçti.

Bu meclis kararı Büyükşehir Belediyesinden onaylanarak geçti mi?

Büyükşehir Meclisinden karar geçtiyse konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gitti mi? Gittiyse orada ki durumu nedir? Bakanlar Kuruluna ne zaman gidecek?

YOKSA BUNLARIN HİÇ BİRİ YAPILMADI MI?

İki yıl önce bu gün Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanan bu proje Mağralı, Serintepe, Fatihler, Yörükselim, Divanlı, Kümbet, Kuyucak gibi mahallelerde de yapılması planlanan değişim ve dönüşüm projelerine örnek olması ve cesaret vermesi acısından çok önemliydi.

Bu meclis kararının akıbeti ile ilgili bu güne kadar hiçbir kurumdan açıklama gelmedi.

Yoksa bu proje rafa mı kaldırıldı?

Bir kurum bu proje ile ilgili açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirse çok iyi olacaktır.

(Not iki yıl önceki haber:https://www.marasgundem.com/kentsel-donusumde-ilk-adimi-atti-1329185h.htm

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri