Çağlayanceritli İşadamı Mustafa Tunç tarafından 2015 yılında Çağlayancerit’te hayata geçirilen Bungalov Evleri, Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerin en gözde mekanlarından biri oldu.
Ertunç Çok Amaçlı Turizm Tesisleri projesinin içeriğinde şekillenen Bungalov Evleri, ilçenin en büyük soğuk su kaynağının hemen başucunda, sıra sıra ceviz ağaçlarının arasında bulunuyor.
Dağ yamacında kurulu tesiste, birbiri ardına sıralanmış Bungalov Evleri, aynı zamanda yayla evleri olarak da anılıyor. Lüks otel odası konforundaki evlerde, teknolojinin bütün imkanlarından faydalanmak mümkün.
Kültür ve Turizm Bakanlığından onaylı işletme belgesine sahip tesisin içeriğinde; 40 kişilik kapasitesiyle 15 adet 1+1 Bungalov evi, 300 kişilik açık ve 90 kişilik kapalı alana sahip lokanta, Türk hamamı, sauna, yüzme havuzu, çocuk oyun parkı, kitap okuma ve oyun salonu, ağaç üzerinde çardak keyfi var. Nezih ortamıyla ailelerin uğrak yeri olan tesiste, bir tatilden daha fazlası sunuluyor. Geniş organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek yeterlilikte olan Ertunç Çok Amaçlı Turizm Tesisleri, insanların doğayla baş başa vakit geçirebileceği ender adreslerden biri olarak karşımıza çıkıyor.
Özellikle kongre turizminde, ticari faaliyetlerini sürdüren kurumsal firmaların en çok tercih ettiği kamplardan biri olmaya aday gösterilen tesiste, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veriliyor. Deniz kenarında, yerli ve yabancı turistleri ağırlayan, en seçkin otellerde verilen hizmetlere ek olarak; Kahramanmaraş’ın yöresel mutfağından eşsiz lezzetleri ziyaretçilerine sunan tesis, Kahramanmaraş’ın hem yaz hem de kış turizmine hitap ediyor.
Bölgede özellikle yaz mevsiminde artan bölge nüfusunun dinlenebilecekleri bir ortam arayışı içerisine girdiklerini bu ortamın da Çağlayancerit’te olduğunu ifade eden işletme sahibi Mustafa Tunç, vatandaşların bu ihtiyacını karşılamak için böyle bir tesis kurduklarını belirterek, “Çağlayancerit’in doğal soğuk su kaynakları var. İlçe merkezindeki en büyük kaynak da Değirmen Gözü. Kaynak suyumuz, çok soğuk olduğu için insanlar yaz mevsiminde buraya akın ediyor. Biz de bu akını, turizm trafiğine çevirmek istedik. Bunu büyük ölçüde de başardık. Çünkü Kahramanmaraş’ın böyle tesislere ihtiyacı vardı. Her şehrin meşhur bir yemeği var. Her şehrin bir yemek kültürü var. Ancak böyle doğal kaynaklara her şehir sahip değil. Biz de Kahramanmaraş’ın bir farkı daha olsun istedik ve bu projemizi hayata geçirdik. Vatandaşlarımızı, tesisimizi daha yakından görmeye davet ediyoruz. Onlar zaten ayrıcalıklı olduklarını hissedecekler” dedi.