Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri Ankara’da Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile Parti merkezinde bir araya geldi.
KMTSO Heyeti, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Yatırım Ortamı İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Reformları konulu toplantıya ve Akreditasyon Sertifika Programına katılmak üzere geldiği Ankara’da, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile istişarelerde bulundu.
“KAHRAMANMARAŞ’A GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ ŞEYLER ÇOK KIYMETLİ”
Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 2002’den bugüne kadar AK Parti iktidarlarında Kahramanmaraş için yapılan işlerin çok kıymetli olduğunu söyledi. Çalıştaylara devam edileceğini de belirten Ünal, “Geçtiğimiz günlerde Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi ile bir sohbet etme imkânımız oldu. Sizi burada genel merkezde ağırlamak bizim için bir onurdur. Geçtiğimiz 7 yıl içerisinde aslında hep beraber birçok şeyi gerçekleştirdik. Geriye dönüp baktığımızda 2002’den bugüne kadar AK Parti iktidarlarında Kahramanmaraş’a yapılanlar hem de 2011’den sonra Kahramanmaraş’a hep beraberce gerçekleştirdiğimiz şeyler çok kıymetli. Çalıştaylarımıza tekrar başladık. Önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanımız ile iki çalıştay daha yapacağız. Çalıştaylarımızın kıymeti şu; genel müdüründen müsteşarına bütün bürokratlara varıncaya kadar bakanlarımız Ankara’dan alıyor ve çalıştayın yapılacağı ile geliyor. Dolayısıyla burada bütün sorunları konuşma imkânımız oluyor. Bu da yetmiyor yatırımın önce Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım programına alınması gerekiyor. Yatırım programına alınması yetmiyor. Onun Maliye Bakanlığı’ndan bütçesinin ayrılması gerekiyor. Bütçenin serbest bırakılması için yine takip etmek gerekiyor. Özellikle büyük yatırımların devam etmesi için ödeneklerin düzenli olarak aktarılmasını da takip etmeniz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
“YATIRIM VE KÜLTÜR MERKEZİ OLABİLİR”
Kahramanmaraş’ın bir yatırım ve kültür merkezi olacağına inandığını dile getiren Ünal, “Şimdi önümüzdeki süreçte 2018 yılıyla ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum. Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi 2018 yılı ödeneği 25 milyon 555 bin TL ödenek ayrılmış. Bizim temel sorunumuz her ne kadar çalıştaylarda bu konuları beraberce konuşsak da çözemediğimiz temel sorunumuz şu; bir yatırım planlanırken bu yatırım kararının katılımla alınması yani bu bakanlıklarla ilgili değil yerel yönetimlerle ilgili de aynı şeyi yapmamız gerekiyor. Eğer bir yerde bir yatırım gerçekleşecekse bu yatırım bir kültür merkezi de olabilir, yol yapımı da olabilir, mutlaka paydaşların katılımıyla kararlaştırılmalı. Çünkü paydaşları işin içerisine katmadığımız zaman bugün için en kıymetli şeyi kaybediyorsunuz” ifadelerini kullandı.
“GÜÇLÜ SİYASİ AKTÖRLERE İHTİYACIMIZ VAR”
Ünal, AK Parti yönetimleri olarak modern şehirler üzerinde durduklarını söyledi. Şehrin güçlü yönlerinin öne çıkması gerektiğine dikkat çeken Ünal, “Önümüzdeki 10-15 yıl biz modern şehirler üzerinde duracağız. Bugün de bu aslında oluşmaya başladı, Gaziantep’e baktığımızda Gaziantep’in kimliği ve karakteri hakkında bir şey söyleyebilirsiniz. Şanlıurfa’ya baktığınızda Şanlıurfa’nın kimliği hakkında bir şey söyleyebilirsiniz, İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e baktığınızda isimlerini söylediğim anda bile zihninizde bu şehirlerle ilgili bir fotoğraf oluşuyor. Neden? Çünkü her şehrin kendine ait bir algısı var, şehrin modernliğine ilişkin bir şeyler söyleyebilirsiniz ama Kahramanmaraş’ın sadece dondurma ile ki bu önemli bir şey ama sadece dondurma yada sadece biberle anılmasını ister miyiz. Tabi ki istemiyiz. Özellikle Yedi Güzel Adam dizisinden sonra şiirin başkenti, edebiyat şehri, UNESCO’nun yaratıcı şehirler ağından Edebiyat Şehri olarak tescilletmek için bir çalışma yürütüyoruz. Ama edebiyat şehri diye anılmakta tek başına bir şey ifade etmiyor. Yani şehrin güçlü yönlerinin, tamamına ilişkin, şehrin ekonomide, edebiyatta, siyasette, mesela ben şunu çok önemsiyorum, şehir ne kadar çok siyasi aktör çıkarabilirse, örneğin Kayseri, şu anda bile Kayseri’nin siyasette birçok güçlü aktörü var. Siyasette şehri taşıyan, şehri temsil eden güçlü siyasi aktörlerin olması gerekiyor. Aktörlerin birbiriyle çatışması değil, birbiriyle koordinasyon içerisinde birbiriyle anlaşarak beraberce şehri taşıyacak bir uyum içerisinde olmaları gerekiyor” dedi.
“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMANIN BİR ŞEKLİNİ BURADA GÖSTERMİŞ OLDUK”
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun’da yaptığı konuşmada Oda olarak birlik ve beraberliğin nasıl olacağını gösterdiklerini belirterek, “Bizler burada olmaktan, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın bir şeklini de burada göstermiş olduk. Nazik davetlerinden ve bizleri burada ağırlamasından dolayı şehrimizin gururu AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal’a çok teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş’ta daha önce kısa bir buluşmamız oldu ama Meclisimizle buluşamamıştık. Sayın bakanımızı yerinde ziyaret ederek buluşmuş olduk” ifadelerini kullandı.
“GELECEK İÇİN BÜYÜK UMUTLAR TAŞIYORUZ''”
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanifi Öksüz ise birlik ve beraberlik konusunun Kahramanmaraş ve ülke için çok önemli olduğuna değinerek, “Gelecek için büyük umutlar taşıyoruz.'' dedi. Öksüz şöyle konuştu: ''Ben çocukluğumdan beri Kahramanmaraş'ta yaşayan birisi olarak bu birlik ve beraberlik konusunda çok büyük gelişmeler olduğu düşüncesindeyim. Bunda sanayileşmenin de katkısı oldu. Tabi AK Parti döneminden önce çok parçalı siyaset dönemi bu birlik ve beraberliği bozucu ortamlar oluşturdu. Uzun yıllardan beri AK Parti döneminde bu birlik ve beraberliğin pekiştiği düşüncesindeyim. Güneydoğuda devletimiz teröre karşı büyük başarılar elde ediyor orada halk bizden farklı düşünmüyor. Can güvenliklerinden emin oldukça ülkemize daha çok sarılıyor ve gelecek için büyük umutlar taşıyoruz.”