KSÜ TIP’TAN BİR İLK DAHA

KSÜ Tıp, bölgenin en kapsamlı hastanesi olma yolunda ilerlemeye ve gelişmeye devam ediyor. KSÜ Tıp’ta, Kahramanmaraş’ta bir ilk olan doğuştan (konjenital) omurga eğriliği (skolyoz) ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (KSÜ Tıp), bölgenin en kapsamlı hastanesi olma yolunda ilerlemeye ve gelişmeye devam ediyor. KSÜ Tıp’ta, Kahramanmaraş’ta bir ilk olan doğuştan (konjenital) omurga eğriliği (skolyoz) ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta yaşayan Merve Gül Pürtaş, 13 yıl önce omurga eğriliği ile dünyaya geldi. Pürtaş ailesi, 12 yıl boyunca çocuklarını tedavi ettirmek için bölgedeki birçok hastaneye başvurdu. O dönemde birçok sağlık kuruluşu tarafından ameliyat için erken olduğu ifade edilmiş. Ailenin verdiği bilgiye göre görüştükleri hekimler ayakta takip dahi önermemiş ve hastalık uzun süre takipsiz olarak devam edilmiş.

Merve Gül Pürtaş, 2017 Ocak ayında ilk kez KSÜ Tıp’a gelerek Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Güneri tarafından muayene edildi. Yapılan ilk değerlendirme sonucunda doğuştan (konjenital) omurga eğriliği (skolyoz) saptandı. Çekilen MR sonucu yapılan tetkiklerde omurilikte sorun olduğu gözlemlendi ve Pürtaş, beyin cerrahi polikliniğine sevk edildi.

Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri tarafından yapılan başarılı bir operasyonla gergin olan omurilik bağı gevşetildi. Yapılan başarılı omurilik ameliyatıyla omurga düzeltme ameliyatı veya uzama ile meydana gelebilecek sorunlar bertaraf edildi.

Yapılan ilk ameliyat sonrası Merve Gül Pürtaş’ın durumunun iyileşmesiyle birlikte Yrd. Doç. Dr. Bülent Güneri tarafından omurga düzeltme ameliyatı planlandı. Ameliyat öncesi hazırlıkların tamamlanmasının ardından Pürtaş, KSÜ Tıp’ta ve Kahramanmaraş’ta ilk kez gerçekleştirilen doğuştan omurga eğriliği düzeltme ameliyatına alındı.

Ameliyatın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Bülent Güneri, “Ameliyatta omurilik monitorizasyonu ile birlikte beşinci sırt omurgasından birinci bel omurgasına kadar uzanan düzeltme ve sabitleme gerçekleştirdik. Merve’nin ve ailesinin talebi üzerine ağrıları geçene ve yarası iyileşene kadar bir hafta serviste takip ettik ve sonrasında taburcu ettik. Doğuştan gelen bir sorun olması nedeni ile katı olan omurga eğriliği, ameliyat ile 54 dereceden 25 dereceye düşmüştür. İyileşme sürecini ayakta takip ediyoruz.” dedi.

Ameliyat ekibinde Anestezi Ana Bilim Dalından Yrd. Doç. Dr. Bora Bilal, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalından Yrd. Doç. Dr. Bülent Güneri, Uzman Dr. Muhammed Yıldız ve Uzman Dr. Burak Kuşcu yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri