MİLLETVEKİLİ OĞUZ TOR:“TERÖRLE MÜZAKERE DEĞİL MÜCADELE EDİLİR”

16 Nisan’da yapılacak olan halkoylaması nedeniyle seçim bölgesinde çalışmalar yapan MHP Milletvekili Oğuz Tor basın mensuplarıyla bir araya geldi

16 Nisan’da yapılacak olan halkoylaması nedeniyle seçim bölgesinde çalışmalar yapan MHP Milletvekili Oğuz Tor basın mensuplarıyla bir araya geldi

1 Kasım seçimlerinde Kahramanmaraş’tan Milliyetçi Hareket Partisi listesinden milletvekili seçilen Oğuz Tor, seçim bölgesine gelerek halk oylaması için çalışmalar yapıyor.

Bu bağlamda Kahramanmaraş kent merkezinde basın mensupları ile bir araya gelen Tor; 16 Nisan’da yapılacak olan referunduma dair görüşlerini açıkladı.

TERÖRLE MÜZAKERE DEĞİL MÜCADELE EDİLİR

Çözüm süreci ve o dönemlerde yaşanan olayları kısaca özetleyen Milletvekili Oğuz Tor; görüldü ki terörle müzakere değil bunun yerine mücadele edilmesi gerekiyor. MHP olarak dün çözüm sürecine karşı çıktık. Habur rezilliğine karşı çıktık. Bu gün terör örgütü ile iltisakı bulunan HDP’li milletvekilleri hapisteyse bizim tezlerimizin doğruluğu da ortaya çıkmıştır.

MHP olarak öncelikli tercihimiz Devletimizin ve Milletimizin bekasıdır. Mevcut sistemde iki başlılık, kararların seri alınamaması ve coğrafyanın içinde bulunduğu hassas durum nedeniyle MHP bu işe evet demiştir.

Anayasamızın ilk dört maddesine dokunulmamıştır. Ama hatırlarsanız bu maddeler tartışmaya açılmıştı. Türkçe’nin dışında yerelde yerel diller ile eğitim olmalıdır şeklinde yapılan çağrıları ve açıklamaları unutmadık. Ama biz ısrarla bu yanlış dedik. Bu bölünmeye getirir dedik. Bu gün gelinen durum bizim sözlerimizin haklılığı olmuştur. Biz terör örgütleriyle müzakere değil mücadele edilmelidir dedik ve bu gün o mücadele yapılmaktadır.

MİLLİ BİR YÜRÜTME SİSTEMİ ORTAYA KONULUYOR

Türkiye’nin yarınlarının önünün açılması adına iki parti bir araya gelerek milli olan bir Cumhurbaşkanlığı yürütme sistemi ortaya çıkmıştır. Bu sistem hızlı karar alacaktır. Bu sistem ile yasama, yargı ve yürütme ayrılacaktır. Bu sistem ülkede birlik ve beraberliği daha da güçlendirecektir. Bu sistem Türk milletinin önünü açacaktır diyen Oğuz Tor, 16 Nisan’da güçlü bir evet çıkacaktır. Batı ülkelerinin devlet televizyonlarında PKK propagandası yapılıyor ve hayır için çalışılıyorsa bizim nerede duracağımız önemlidir dedi.

Ayrıca basın mensuplarının da sorularını cevaplandıran Tor, seçimlerde güçlü bir evet çıkacağını da sözler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri