PROF. YETİŞGİN ÖĞRENCİLERE “İDEOLOJİ” KAVRAMINI ANLATTI

Kahramanmaraş Türk Ocakları Eğitim Akademisinde bu hafta Prof. Dr. Memet Yetişgin öğrencilerle bir araya geldi

Kahramanmaraş Türk Ocakları Eğitim Akademisinde bu hafta Prof. Dr. Memet Yetişgin öğrencilerle bir araya geldi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Memet Yetişgin, Kahramanmaraş Türk Ocağında gençlerle bir araya geldi.

“İdieloji ve Çağdaş İdeolojiler” konusunda gençlere konferans veren Prof. Yetişgin öğrencilerinde çeşitli konularda sorularını cevaplandırdı.

İdeolojilerin genel itibariyle belli kalıplar içinde bulunduğunu bu da insan gelişimini olumlu yönde etkilemediğini ifade ederek, Demokrasi için en uygun yönetim tarzının Cumhuriyet olduğunu sözlerine ekledi.

“Fanatik” olmanın sağlıklı bir yaklaşım olmadığını özellikle vurgulayan Prof. Yetişgin, ilim, bilim ve din faktörlerine de değinerek, sorgulayan, araştıran bir nesil için eğitimin de önemine dikkat çekti.

PROF.DR. MEMET YETİŞGİN

1970 Besni doğumlu Memet YETİŞGİN, 1989'da 9 Eylül üniversitesi, Buca Eğitim, Tarih Bölümününden mezun olmuş, 1993'e kadar tarih öğretmeni ve 1993'te YÖK bursu ile ABD'ye giderek burada Texas Tech Universitesinde maser ve doktora yapmıştır.  Güz 2000'de yurda dönerek, KSÜ'de yardımcı doçent, 2009'da doçent ve 2014'te profesör atanmıştır.  Halen burada profesör kadrosunda çalışmakta, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.  Çok sayıda Türkçe ve İngilizce makale ve kitapları bulunmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri