Savunma ve Uzay Sistemleri Yerlileştirme Zirvesi Kahramanmaraş’ta yapılacak

"Güney Anadolu Savunma, Havacılık ve Uzay Sistemleri Yerlileştirme Zirvesi" Kahramanmaraş'ta düzenlenecek.

Gaziantep'te, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa'dan sanayicilerin katılımıyla, "Güney Anadolu Savunma, Havacılık ve Uzay Sistemleri Yerlileştirme Zirvesi" düzenlenecek.

Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan açıklamaya göre, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde 21-22 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek zirve ile Türk savunma, havacılık ve uzay sanayinin yerlileşme sürecine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Savunma Sanayi Müsteşarlığının ana desteğinde, GSO, Savunma Sanayii İmalatçılar Derneği ile Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği koordinasyon ve organizasyonunda düzenlenecek zirve çerçevesinde, ana yüklenici firmaların ürün ve alt sistem parçalarının sergilendiği mini bir fuar açılacak.

Sektörün ihtiyaç duyduğu ve ithal ettiği ürünlerin bölge sanayicileri tarafından incelenmesi ve üretilme olanaklarının araştırılmasına imkan sağlayacak fuar ve zirvede, doğrudan bilgilendirmeler ve sunumların yanı sıra sergi-panel-workshoplar düzenlenecek, sanayiciler arasında ikili iş görüşmeleri ve tedarikçi altyapıyı geliştirme programları organize edilecek.

Etkinliğe katılacak ASELSAN, TAI/TUSAŞ, ROKETSAN, THY Teknik, MKEK, TÜBİTAK, SAGE, HAVELSAN, TEI, ASPİLSAN, İşbir Elektrik, Alp Havacılık, FNSS, Nurol, gibi savunma, havacılık ve uzay sanayinin önde gelen firma ve kurumlarının yanı sıra Gaziantep ve kapsam dahilinde bulunan diğer illerdeki sanayicilerin ürettikleri ve yerlileştirmek istedikleri ürünler sergilenecek.

Yerli ve yeni tedarikçi firma ihtiyacı

Türkiye'de savunma, havacılık, uzay sistemlerinin yanı sıra Türk Hava Yollarının ve sivil uçakların yedek parça, sarf malzemesi gibi ihtiyaçlarının karşılanması için her yıl milyarlarca dolarlık ithalat yapılıyor.

Stratejik sektörler olarak kabul edilen savunma ve uzay sanayinde gerek askeri gerekse sivil havacılıkta mevcut durumda yüzlerce milli proje, başlangıç ya da hazırlık aşamasında bulunuyor. Bu sektörlerde on binlerce farklı kalemde, milyonlarca adet teknolojik parça ve alt sistem tedarikine ihtiyaç duyuluyor.

Hükümetin hedefleri arasında yer alan, orta menzil yerli yolcu uçağı projesi için çok sayıda yeni ve yerli tedarikçi firma gerekiyor.

Düzenlenecek zirve ile Gaziantep ve diğer 9 ildeki sanayicilerin bu projelerde çok daha etkin yer alabilmesi ve bunların tedarik süreçleri hakkında bilgilendirilmeleri, Güney Anadolu Bölgesi'nin de bir Ar-Ge, cazibe ve üretim merkezine dönüşümü konusunda desteklenmesi amaçlanıyor.

Yapılacak çalışmalar neticesinde, bölgede gerek savunma sanayinin yerlileşmesi gerekse havacılık ve uzay sistemlerine ilişkin farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri