“ŞEHİR İÇİ ULAŞIMI ÇÖZÜYORUZ”

Aksu Tv’de artı eksi proğramına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç; şehrin öncelikli sorunu ulaşımdır ve bunu çözüyoruz

Aksu Tv’de artı eksi proğramına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç; şehrin öncelikli sorunu ulaşımdır ve bunu çözüyoruz

Aksu TV’de ekran klasiği haline gelen sunuculuğunu Serdar Erdoğanyılmaz’ın üstlendiği gazeteci Mehmet Taş ile Ali Eskalen’in yorumlarıyla renk kattığı artı eksi bu hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u konuk etti.

Gün öncesinde Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımları yerinde inceleyen artı eksi ekibi, kirli su arıtma tesisi, Aliya İzzet Begoviç parkı ile Kuzey Çevre yolu inşaatını gezerek yapılan yatırımlarla ile ilgili yerinde Başkan Erkoç’tan bilgi aldılar.

ERKOÇ: “ÖNCELİĞİMİZ ŞEHRİN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMEKTİR”

Geçtiğimiz akşam Aksu tv stüdyolarında yapılan canlı yayında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Fatih Erkoç, öncelikli olarak ulaşım sorunu üzerine yoğunlaştıklarını dile getirerek şunları konuştu.

“Kahramanmaraş hızlı büyüyen ve gelişen bir şehirdir. Büyükşehir olmamızla birlikte yaklaşık 14500 km2’lik bir alana hizmet götürmeye çalışıyoruz. Kahramanmaraş merkez olmak üzere iki yıldır ciddi bir yol genişletme ve asfalt yaptık. Yaklaşık 300 km’lik bir yolda sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Aynı hızla bunu devam ettiriyoruz.

Şehir merkezinde Sümbüllü olmak üzere yeni bulvarlar hizmete aldık. Kuzey Çevre yolu inşaatımız büyük bir hızla devam ediyor. Şehri doğudan batıya- batıdan doğuya taşıyacak olan bu yolun uzunluğu 35 km’dir. Kılavuzlu parkından başlayıp şehrin kuzey yamaçlarından devam edecek olan bu yol askeri birliğin üzerinden, alıç sekisinden doğukenti geçerek devam edecek olup Gaziantep yoluna iki ayrı yerden giriş yapılacaktır. Birinci girişimiz Mado civarından olacak, ikincisi ise Necip Fazıl Hastanesi civarında birleşecektir. Sarayaltı yolunu genişletiyoruz. Trabzon caddesinin bir bölümünde yayalaştırma projesine başladık. Şekerde caddesi üzerinde iki üst geçit inşaatı için her şey bitmiş ve ihale edilmiştir. Kayseri yolunda yine üst geçit inşaatları devam ediyor. Kahramanmaraş’ın şehir içi ulaşım ve park sorunu 2018 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedeflenmiştir.

HEDEFEMİZ 1000 DÖNÜMLÜK BİR PARKTIR

Aliya İzzet Begoviç parkının birinci etabı tamamlanarak hizmet girdi diyen Başkan Erkoç; bu parkı Millet parkı ile birleştirmek istiyoruz. Millet Parkında yatırımlar devam ediyor. Burada da ikinci ve üçüncü etap çevre düzenlemesi devam ediyor. Arada istimlak yapılacak yerler vardır. Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor. Bütün donatılarıyla Türkiye’de bir örneği olmayacak bir park yapacağız. Yakın zamanda Millet parkının tamamlanan bölümleri de hizmete girecektir. Bunun dışında Menzelet Parkı bölüm bölüm yapılarak hizmete alınmaktadır. Teknemiz geldi. Yakında iskele tamamlandıktan sonra vatandaşlarımızın hizmetine girecektir.

ARITMA TESİSİ BARAJLARIMIZI KURTARACAKTIR

Haziran ayında deneme testlerine başlaması planlanan pis su arıtma tesisleri inşaatı ile ilgili bilgiler veren Erkoç; “Sizlerin de bizzat yerinde gördüğünüz gibi proje büyük bir titizlik içinde devam ediyor. Haziran ayında deneme testlerine başlanacak ve Eylül sonu gibi de tamamen hizmete girecektir. Biz bununla birlikte fabrika atık suları ile ilgili de bir çalışma yapıyoruz. Buda sona erdiğinde ırmaklarımız ve barajlarımız kirlilikten kurtulacaktır.” Diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç vatandaşlardan gelen soruları da cevaplandırdı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri