TÜRKOCAĞINDA “ARVASİ” ANILDI

Kahramanmaraş Türk Ocağı, Vefatının 29. Yıl Dönümünde Türk Milliyeçisi, büyük mütefekkir Seyyid Ahmet Arvasi’yi 30 Aralık 2017 gecesi şiirlerini, şahsiyetini ve fikirlerini sunarak andı.

Kahramanmaraş Türk Ocağı, Vefatının 29. Yıl Dönümünde Türk Milliyeçisi, büyük mütefekkir Seyyid Ahmet Arvasi’yi 30 Aralık 2017 gecesi şiirlerini, şahsiyetini ve fikirlerini sunarak andı.

Türk toplumunun önemli bir düşünürü, Türk-İslam ülküsü fikrinin tasarlayıcılarından olan ve kendini bu uğra adamış Seyyid Ahmet ARVȂSİ Kahramanmaraş Türk Ocağı Gençlik kollarının hazırlamış olduğu programda anıldı. Gençlik kolları başkanı Kadir Can Şentürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan program, Gençlik kollarının “şiirleriyle Seyyid Ahmet Arvâsi” Programı ile devam etti. Son olarak Eski Ülkü Ocakları İl Başkanı, Edebiyat Öğretmeni Kenan Erdoğan “Büyük mütefekkir Seyyid Ahmet Arvâsi’nin Şahsiyeti ve Fikirleri” söyleşi ile tamamlandı.

Açılış konuşmasını Kahramanmaraş Türk Ocağı Gençlik Kolları Başkanı Kadir Can Şentürk yaparak , Türk ülküsü uğruna ömrünü adayan Seyyid Ahmet Arvasi Hoca’nın fikir ve hizmet alanındaki öncülüğüne değindi ve Orhan Seyfi Şirin’den kesitler sundu.

“Tepelerden kanlı aylar doğardı,

Dev ömürler bir namluya sığardı,

Saçlarımız bir gecede ağardı

Siz o günleri bilemezsiniz.

Gökler, yağlı duman gibi pusardı,

Dağlar hançerlenmiş gibi susardı,

Yedi yönde yedi boran eserdi

Sizler o günleri bilemezsiniz”

Program akışının sonrasında ise Kahramanmaraş Türk Ocağı Gençlik Kollarının hazırlamış olduğu ve Gençlik kollarından  İlahiyat Bölümü öğrencisi Erdem Akbaba ,Seyyid Ahmet Arvasi’den “ Mevlana Celâleddin’in Dergahında “ şiirini, Tarih Bölümünde Yüksek Lisans yapan Deniz Kurtboğan’ın okumasıyla Seyyid Ahmet Arvasi’nin “ Koşması”, Ziraat Mühendisliği öğrencisi Furkan Akarsu’nun  “ Türk Yine Destanlaşacak “ şiiri, Sanat Tarihi bölümü öğrencisi Ömer Kara’ nın Seyyid Ahmet Arvasi’nin “ Özleyiş “ şiirini ve son olarak da Ziraat Mühendisliği öğrencisi Erkan Oğuzhan Arı’nın “ Fırtına ve Gece “ adlı şiiri okumasıyla  şiir faslı sona erdi.

Şiir bölümünden sonra konuşmacı Kenan Erdoğan hocamızın özgeçmiş takdimi yapıldı. “1963 yılında Sivas’ta doğdu. İlkokulu burada bitirdi. Orta öğrenimini Sivas Yıldızeli Pamukpınar öğretmen okulunda tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümünü bitirdi ve 1986 yılında Kahramanmaraş’ta Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni olarak göreve başladı. Halen öğretmen olarak çalışmaya devam ediyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır. “

Takdimden sonra kürsüye gelen Kenan Erdoğan’ın “ Mütefekkir Seyyid Ahmet Arvasi’nin şahsiyeti, fikirleri adlı söyleyişini gerçekleştirerek sohbeti içerisinde Seyyid Ahmet Arvasi’nin yaşamış olduğu önemli hayat kesitlerini anlatarak hiçbir zaman Türk’ün totemi olmayan Bozkurt’un sadece bir motif olarak işlendiğini ve yeryüzündeki sömürgeci iki blok hakkında düşüncelerine ve Seyyid Ahmet Arvasi’nin öğretmenlik yıllarına değinildi.

Eski Ülkü Ocakları İl Başkanı Edebiyat Öğretmeni Kenan Erdoğan’ın vecz konuşmasından sonra Seyyid Ahmet Arvasi hocamızın ruhunun şâd olması için Fatiha okunarak anma gecesi son buldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri