‘’Vefatının 81. Yılında Akif’i Anlamak Asım’ı Yaşatmak”

“Vefatının 81. Yılında Akif’i Anlamak Asım’ı Yaşatmak” programı Necip Fazıl Kütür Merkezi’nde Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu eşliğinde  Şef Nebahat Konu Yılmaz yönetiminde birbirinden güzel eserler seslendirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Vefatının 81. Yılında Akif’i Anlamak Asım’ı Yaşatmak” programı Necip Fazıl Kütür Merkezi’nde Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu eşliğinde  Şef Nebahat Konu Yılmaz yönetiminde birbirinden güzel eserler seslendirildi.

 Yaklaşık 2 saat süren müzik gösterisinde Mehmet Akif Ersoy saygıyla anılırken, katılımcılar da büyük beğeniyle izleyip, ellerindeki Türk Bayraklarıyla eşlik etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Züver Çetinkaya program sonunda koro şefi Nebahat Konu Yılmaz’a çiçek takdim etti.

Genel Sekreter Züver Çetinkaya: ‘’Bu akşam Mehmet Akif Ersoy’u anmak adına güzel bir akşam geçirdik. Hem Akif’i anlamak hem Asım’ı yaşatmak anlamında Ankara Devlet Klasik Türk Korosu bu akşam bizimle beraberdi. Akif’in şiirlerinin bestelenmiş halini bizlere sundular. Güzel bir kültür gecesi geçirdik. Mehmet Akif Ersoy’u her alanda yaşatmak lazım. Biz Akif’i üç yönüyle tanıyoruz. Birincisi; duruşu, görüşü, fikirleri, hayata bakışı, yaşantısı. İkincisi şair olması üçüncüsü de İstiklal Marşı’nın şairi olması. Bu akşam hakikaten, müzikle sanatla işleyerek iliklerimize kadar hissetmiş olduk.’’ dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür Daire Başkanı Cevdet Kabakçı: ‘’ Bizi 100 yıl öncesine götürdüler. 100 yıl önce koca bir imparatorluğumuzu kaybettik. Mehmet Akif Bey’in şiirleriyle o günlere gittik geldik. Çünkü Çanakkale Şehitleri ve İstiklal Marşımızı ve Mehmet Akif Bey’in şiirlerini bilmeden ne 1. Cihan harbini ne balkan harbini ne de yemen harbini biliriz. İnşallah yeni dönemde Asım’ın nesli yetişecektir. Bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanımıza böyle imkânlar verdiğini için teşekkür ediyorum.’’ dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri