YAĞLI CİLDİ OLANLAR! MUZ MASKESİ DENEDİNİZ Mİ?

Yağlı cilde sahipseniz, muz maskesi deneyebilirsiniz. Muz maskesi, cildinizin yağ sorununu azaltarak bakım yapar.

Yağlı cilde sahipseniz, muz maskesi deneyebilirsiniz. Muz maskesi, cildinizin yağ sorununu azaltarak bakım yapar.

Yağlı ciltler, parlama ve sivilce sorunu yaşarlar. Yağlı ciltler, genetik ve sonradan yaşanan dış faktörler sebebiyle oluşur. Özellikle ergenlik döneminde cildin tam yapısı oturmaya çalışır. Ergenlik dönemin de yaşan stres ve sıkıntılar da cilt yapısının oluşumun da etkilidir. İleriki yaşlarda cilt yapısı değişkenlik gösterebilir. Farklı bir cilt tipine sahipken, farklı sebeplerden dolayı yağlı cilt yapısına geçebilir. Yağ ciltlerde genellikle sivilce problemi yaşanmaktadır.

Özellikle parlama kadınlar da makyaj yaparken sorun yaratabiliyor. Yağlı cilde sahip olan kişilerin, cilt tipine uygun ürünleri kullanmaları gerekmektedir. Bunların yanı sıra bakım ve maske uygulamaları gerekir. Belli dönemlerde yapılan bakım ve maskeler, cildin yağlanmasını azaltabilir. Muz maskesi yağlı ciltlere iyi gelen maskelerden bir tanesidir. Eğer maske uygulaması yapmak istiyorsanız, muz maskesini denemelisiniz.

Muz Maskesi Nasıl Yapılır ?

Malzemeler

1 adet muz

2 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı bal

Muz soyup bir kaba alıp eziniz. Daha sonra üzerine yoğurt ve balı ekleyip karıştırınız. Hazırladığınız karışımı yüzünüze uygulayınız. 30 dakika bekletiniz. 30 dakika sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayarak temizleyiniz. Bu maskeyi haftada iki defa uygulayınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri